Automobilisten die veel rijden betalen tot 6x meer verzekeringspremie

Door admin, 09-03-2015

Automobilisten die veel (of juist weinig) kilometers maken doen er verstandig aan daar rekening mee te houden bij de keuze voor een autoverzekering. Uit onderzoek blijkt dat automobilisten die veel op de weg zitten tot 6x meer betalen voor hun autoverzekering, dan automobilisten die weinig rijden. 2 op de 3 verzekeraars neemt het jaarlijkse kilometrage mee bij het berekenen van de premie voor de autoverzekering (kilometer-premie). Automobilisten dienen vooraf op te geven hoeveel kilometers ze verwachten te maken, aan het eind van het jaar kan daar een controle op plaatsvinden.

Dure PolisVoorMij autoverzekering
Met name de PolisVoorMij autoverzekering valt in negatieve zin op, automobilisten die veel gebruik maken van hun auto kunnen daar beter geen gebruik van maken. 50.000 kilometer per jaar levert bij die verzekeraar een 6x hogere premie op dan 1.000 kilometer per jaar. Wat dat betreft rekent de verzekeraar behoorlijk hogere premies, voor hen die veel op de weg zitten. Ook bij De Kilometerverzekering KM is het aantal kilometers van grote invloed op de premie voor de dekking. Wat dat betreft is het met name voor kilometervreters van belang om goed naar de voorwaarden van hun polis te kijken en mogelijk over te stappen naar een meer voordelige autoverzekeraar.

Verschillen tussen verzekeraars
Er bestaat grote verschillen tussen verzekeraars, omdat niet alle verzekeraars rekening houden met het aantal kilometers bij de berekening van de premie. Het gaat om 2 op de 3 verzekeraars die dat doen (bijv. Delta Lloyd en Reaal), gemiddeld vallen zowel de WA- als cascopolissen voor automobilisten zo’n 3x duurder uit wanneer ze veel op de weg zitten. Met name automobilisten die veel op de weg zitten kunnen daar voordelig een verzekering afsluiten.

Route Mobiel en Zelf.nl grote uitzonderingen
Daarnaast kiezen enkele verzekeraars ervoor om automobilisten die veel op de weg zitten juist een korting op te premie aan te bieden. Het gaat om Zelf.nl en Route Mobiel. Bij 7.000 kilometer of meer ontstaat er 20% korting op de premie, die weggebruikers zijn immers meer ervaren en lopen volgens de verzekeraars daardoor minder risico op schade. De korting geldt alleen bij een WA-dekking, voor de allrisk polissen van Zelf.nl en Route Mobiel geldt wel een hogere premie naarmate een automobilist meer kilometers maakt. Het is daarom verstandig om deze factor duidelijk mee te nemen in de overweging, bij het afsluiten van een nieuwe autoverzekering. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.