Autoverzekering als onderdeel van de goede voornemens

Door admin, 11-01-2013

Zoals elk jaar is het ook in 2013 verstandig om een aantal goede voornemens op te stellen. Het is daarbij een goed idee om het besparen op de autoverzekering mee te nemen, aangezien de kans groot is dat u minder kunt betalen voor de dekking die u momenteel ontvangt. Het zeer grote aantal aanbieders qua autoverzekeringen zorgt ervoor dat er voor bijna iedereen een overstapmogelijkheid bestaat. Ga vooral op zoek naar de online aanbieders, aangezien die over het algemeen een heel scherpe premie aan te bieden hebben.

Assurantiebelasting omhoog
De assurantiebelasting is op 1 januari 2013 omhoog gegaan van 9,5% naar 21%, waardoor er op dat gebied sprake is van een enorme toename. Het is een belasting die iedereen met een autoverzekering dient te betalen, maar dat neemt niet weg dat u op zoek kunt gaan naar mogelijkheden om dit te compenseren. Door een meer voordelige autoverzekering af te sluiten kunt u er bijvoorbeeld voor zorgen dat u geen last zal hebben van de prijsstijging. De verschillen qua autoverzekeringen zijn relatief groot, waardoor het best mogelijk is om meer dan 10 procentpunt op uw premie te besparen.

Dubbele dekkingen
Zorg er daarnaast voor dat u zo min mogelijk te maken heeft met dubbele dekkingen, aangezien we er als Nederlanders om bekend staan dat we ons graag uitgebreid verzekeren. De autoverzekering brengt op dit gebied een minder groot risico met zich mee dan de reisverzekering, maar met name de module rechtsbijstand kan tot problemen leiden. Denk er eerst over na of u dit daadwerkelijk nodig heeft en ga daarna na of u niet al een algemene rechtsbijstandsverzekering heeft. Op die manier betaalt u zo min mogelijk voor de autoverzekering en kunt u de kosten ook in 2013 zo goed mogelijk in de hand houden.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.