Autoverzekering voor senioren vaak duur

Door admin, 13-09-2012

Autoverzekering voor senioren vaak duurDe autoverzekeringen van ouderen zijn over het algemeen een stuk duurder dan die van automobilisten met een lagere leeftijd. Vanaf het 65ste levensjaar wordt er door veel verzekeraars een hogere premie gerekend. Volgens hen neemt het risico op een hogere schadelast dan flink toe, waardoor het gerechtvaardigd is om een hogere bijdrage te vragen. Uit onderzoek van Verzekeringssite.nl blijkt dat de premie voor automobilisten van 65 jaar en ouder gemakkelijk 10 – 15% hoger kan liggen dan die van jongere bestuurders.

Premie omhoog vanaf een bepaalde leeftijd
Uit het onderzoek is verder gebleken dan de premie bij 57% van de onderzochte verzekeraars omhoog gaat op het moment dat een bepaalde leeftijd is bereikt. Wat dat leeftijd precies is verschilt per verzekeraar, maar het gaat er uiteindelijk om dat de automobilist in de buurt van de pensioengerechtigde leeftijd komt. De overige 43% van de verzekeraars heeft aangegeven de premie niet te verhogen op het moment dat de leeftijd toeneemt. Bij hen blijft de verzekeringspremie gelijk, ook op het moment dat de automobilist op basis van zijn of haar leeftijd het recht op pensioen heeft verkregen.

Minder weigeren van oude bestuurders
Hier staat tegenover dat verzekeraars de oudere bestuurders minder vaak weigeren, ook al is dat volgens het Verbond van Verzekeraars gewoon toegestaan. Men mag selecteren en een hogere premie aanvragen. Het is bovendien niet iets dat nieuw is, aangezien jongeren al veel langer een hogere premie betalen vanwege de grotere kans op een schadelast. Bovendien zorgt de hogere premie er in veel gevallen voor dat de ouderen in ieder geval geaccepteerd worden en op die manier de mogelijkheid hebben om een verzekering af te sluiten. Dat ze daar wat meer voor dienen te betalen is volgens het Verbond voor Verzekeraars op zich niet vreemd.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.