Beperk het risico met kinderen aan boord

Door admin, 09-08-2013

Het rijden met kinderen aan boord kan hartstikke gezellig zijn, maar ze kunnen zich ook gaan vervelen, onderling ruzie maken of hun spullen kwijt raken. Het is op die momenten van belang om veilig gebruik te blijven maken van de weg, om ongevallen te voorkomen en ook een verhoging van de premie voor de autoverzekering voor te zijn. Het aantal kinderen dat overlijdt als het gevolg van verkeersongevallen neemt gelukkig af, maar het aantal aanrijdingen waarbij ze betrokken zijn neemt aan de andere kant juist toe.

Voorbereiding en extra spiegeltje
Om je autoverzekering zo voordelig mogelijk te houden is het verstandig om altijd veilig de weg op te gaan, ook met kinderen aan boord. Zorg bijvoorbeeld voor een speen aan een koordje, waardoor je kind het zelf op kan pakken wanneer hij of zij het verliest. Je zou niet de eerste zijn die op de grond aan het zoeken is en vervolgens te maken krijgt met een ongeval. Hou je je kindje graag in de gaten tijdens het rijden? Kies dan voor een extra spiegeltje, zodat het niet langer nodig is om iedere keer om te kijken.

Afleiding en oplossing
Zorg in ieder geval voor voldoende afleiding voor de kinderen, vooral wanneer het gaat om een langere rit. Zodra zij zich niet vervelen heb jij er als bestuurder in ieder geval ook geen last van. Kies voor een knuffel of een leuk puzzelboek, aangezien dat de tijd goed weet te doden. Het is uiteraard ook mogelijk om wat leuke muziek op te zetten of de auto’s te gaan tellen, om de veiligheid te vergroten. Je hebt waarschijnlijk een goede autoverzekering, maar het is, zeker met kinderen aan boord, natuurlijk niet de bedoeling om die ook daadwerkelijk in te moeten zetten.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.