Besparen op uw autoverzekering voor een tweedehands model

Door admin, 03-01-2014

Besparen op uw autoverzekering voor een tweedehands modelHeeft u een tweedehands auto op het oog, of maakt u daar op dit moment gebruik van? Dan is het in de meeste gevallen niet nodig om een allrisk dekking af te sluiten. In bepaalde gevallen bent u zelfs beter af met een WA autoverzekering, dan een WA beperkt casco dekking. Dat heeft vooral te maken met de waarde van de auto, in verhouding tot de premie die u betaalt. Op het moment dat u jaarlijks €800 betaalt voor een allrisk dekking, is het immers van belang dat een eventuele schade minimaal tot een veelvoud van dat bedrag aan kosten zal oplopen. Het is anders verstandiger om zelf te sparen voor het herstel hiervan.

Type dekking
U kunt het type dekking het best kiezen op basis van de leeftijd van de auto. Koopt u een nieuwe auto, of is deze minder dan 4 jaar oud? Dan bent u waarschijnlijk goed af met een allrisk dekking. Is de auto 4 - 10 jaar oud? Dan is de kans groot dat een WA beperkt casco dekking beter aansluit bij de waarde van de auto en de risico’s die u loopt. Voor auto’s van 10 jaar en ouder hoeft u eigenlijk alleen nog maar een WA autoverzekering af te sluiten. Het is de premie dan niet waard om ook schade aan uw eigen auto te verzekeren.

Dagwaarde of nieuwwaarde
Houd er rekening mee dat u uw auto bij een allrisk dekking of WA beperkt casco dekking zowel tegen de dagwaarde als de nieuwwaarde kunt verzekeren. Dit eerste is het meest gebruikelijk en in de meeste gevallen voordeliger. Wilt u uw auto tegen de nieuwwaarde verzekeren? Ga dan uit van deze nieuwwaarde en schat het risico op diefstal in, of een eventuele situatie waarbij uw auto total loss raakt.

Aanvullende dekkingen
Heeft u daarnaast aanvullende dekkingen nodig, of wilt u gebruik maken van een no-claimbeschermer? Het is verstandig om hier kritisch naar te kijken, zeker op het moment dat u gebruik maakt van een autoverzekering voor een tweedehands model. De kans is groot dat de waarde van de auto inmiddels flink is afgenomen ten opzichte van de nieuwprijs. Dat betekent dan ook dat de eventuele kosten bij schade lager uit zullen vallen, waardoor het geen kwaad kan om een minder uitgebreide dekking voor uw auto samen te stellen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.