Beveiligingsklassen autoverzekering

Door admin, 08-09-2012

SCM beveiligingDe beveiligingsklasse van een auto is van grote invloed op de premie die u uiteindelijk dient te betalen. Dat heeft te maken met het feit dat een grotere mate van beveiliging er over het algemeen voor zal zorgen dat een auto minder snel gestolen wordt. Zo wordt het risico voor de verzekeraar kleiner en hebben ze de mogelijkheid om u een meer aantrekkelijke korting aan te bieden. Des te beter uw auto beveiligd is, des te groter de korting zal zijn die op basis van de beveiligingsklasse kunt krijgen.

Minimale eisen aan beveiliging
Vanaf 1998 beschikken alle auto’s standaard over het meest eenvoudige beveiligingssysteem, waartoe bijvoorbeeld de startonderbreker behoort. Dit zorgt ervoor dat de startmotor en de brandstofvoorziening geblokkeerd worden. Indien u een dure auto wenst te rijden of gebruik wilt maken van een cabrio bestaat de kans dat de verzekeraar meer eisen stelt aan de beveiliging. Op die manier probeert men ervoor te zorgen dat men minder risico zal lopen en uw auto minder snel gestolen zal worden. Doorgaans zal u zelf al kiezen voor een hogere beveiligingsklasse, maar indien u daar nog niet over had nagedacht is het mogelijk dat u daar voor de autoverzekering toch naar dient te kijken.

SCM beveiligingsklassen
Er bestaan 5 verschillende SCM beveiligingsklassen. De eerste klasse is dus standaard op alle auto’s vanaf 1998. Klasse 2 kent al inbraakdetectie en er gaat een alarm af wanneer er aan de auto gerommeld wordt. Bij de derde klasse is er ook sprake van helling detectie, bijvoorbeeld wanneer men de velgen probeert te stelen. De vierde klasse breidt dit uit met een voertuigvolgsysteem, om de positie altijd door te kunnen geven. De vijfde klasse is de meest uitgebreide beveiligingsklasse, die ervoor zorgt dat het voertuigvolgsysteem niet handmatig aangezet hoeft te worden, maar dat dit automatisch gebeurt als het alarm afgaat. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.