Groene kaart mee op vakantie

Door admin, 15-06-2013

Gaat u binnenkort op vakantie en doet u dat met de auto? Houd er dan rekening mee dat u in ieder geval de groene kaart meeneemt. Het is in principe wettelijk niet verplicht om deze kaart bij u te hebben, maar het is wel erg handig om dit te doen. U ziet bijvoorbeeld welk nummer u moet bellen op het moment dat u te maken krijgt met pech, of een ongeval. Houd er rekening mee dat u in bepaalde landen een aparte groene kaart nodig heeft voor een eventuele caravan die u met u meeneemt.

Verzekeringsbewijs en handige informatie
De groene kaart heeft een hoop interessante informatie te bieden. U kunt er bijvoorbeeld op zoek in welke landen uw autoverzekering geldig is. Bent u van plan om vanaf uw vakantieadres de grens met een ander land over te trekken, kijk dan goed na of u daar ook verzekerd bent. Daarnaast heeft u met de groene kaart een internationaal geldig bewijsstuk in handen, dat aangeeft dat u beschikt over een geldige autoverzekering. Krijgt u een ongeluk en kunt u de groene kaart niet laten zien? Dan dient u op een andere manier aan te tonen dat u de beschikking heeft over een autoverzekering.

Geldigheid en de caravan
Houd goed rekening met de geldigheid van de groene kaart, aangezien dit maximaal 1 jaar is. U krijgt ieder jaar een nieuwe groene kaart van uw verzekeraar, dus zorg ervoor dat u deze bij de hand heeft en het exemplaar in uw auto op tijd vervangt. Op de groene kaart staat de geldigheid duidelijk vermeld, waardoor u contact met uw verzekeraar op kunt nemen indien u een oude versie heeft. Houd er bovendien rekening mee dat u een tweede groene kaart aan dient te vragen indien u met uw caravan zwaarder dan 750kg naar Polen, Spanje of Duitsland reist.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.