Kenteken schorsen en autoverzekering opschorten

Door admin, 28-12-2012

Bent u van plan om de komende tijd geen gebruik van uw auto te maken? Dan is het van belang om het kenteken te schorsen en de autoverzekering op te schorten, aangezien u anders gewoon premie en wegenbelasting blijft betalen. Aangezien de verzekering verplicht is (WA autoverzekering) is het niet zomaar mogelijk om deze op te zeggen voor uw auto. Door de verzekering op te schorten en uw kenteken te laten schorsen hoeft u tijdelijk geen kosten te maken, maar mag u ook geen gebruik maken van uw auto.

Regels van het RDW
Uiteraard is het schorsen van een kenteken verbonden aan een aantal regels van het RDW, waardoor het verstandig is om daar rekening mee te houden wanneer u nadenkt over deze mogelijkheid. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het kenteken op uw naam staat en dat u in het bezit bent van het kentekenbewijs. Daarnaast mag u de auto niet meer rijden wanneer het kenteken geschorst is en kunt u een auto maximaal een jaar lang schorsen. Het is wel mogelijk om dit vervolgens weer met een jaar te verlengen, zodat uw kenteken langer geschorst blijft.

Schorsing aanvragen en opheffen
U heeft op de website van de RDW de mogelijkheid om uw kenteken te schorsen (http://burger.rdw.nl/schorsenofverlengen/Pages/default.aspx). Er zijn kosten aan verbonden, dus houd daar rekening mee. Zodra het schorsen gelukt is heeft u de mogelijkheid om de autoverzekering op te schorten. Dit is in veel gevallen handiger dan het opzeggen hiervan, aangezien u de schadevrije jaren die u heeft opgebouwd op deze manier gewoon kunt blijven behouden, voor een periode van 3 jaar. Indien u binnen drie jaar opnieuw een autoverzekering afsluit kunt u op basis van het aantal schadevrije jaren een aantrekkelijke korting op de premie krijgen, dankzij de bonus/malusladder. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.