Mannen rijden in de auto vaker schade dan vrouwen

Door admin, 19-04-2014

Mannen rijden vaker schade dan vrouwen. Dit blijkt uit een analyse van de gegevens van het Centrum voor Verzekeringsstatistiek. Uit een analyse van 150.000 automobilisten met een WA-autoverzekering blijkt dat mannen in alle leeftijdscategorieën vaker schade claimen dan vrouwen van dezelfde leeftijd. De verschillen zijn het grootst bij jonge bestuurders, tussen de 18 en 20 jaar. Maar liefst 25% van de mannen in die categorie heeft wel eens een schadeclaim ingediend, tegenover maar 13% van de mannen. Bovendien lag het gemiddelde schadebedrag bij mannen (€4.000) twee keer hoger dan bij vrouwen (€2.000).

Vaker betrokken bij zware ongelukken
Aanvullend onderzoek op basis van cijfers van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid (SWOV) laat zien dat mannen jonger dan 25 jaar bovendien 2,5x meer kans hebben dan vrouwen om bij een zwaar ongeval betrokken te raken. Opvallend genoeg zijn het de vrouwen boven de 30 die meer kans hebben bij een dergelijk ongeval betrokken te raken dan de mannen in deze leeftijdscategorie. Over het geheel genomen is er eigenlijk geen sprake van een verschil. Zowel mannen als vrouwen raken gemiddeld 131x betrokken bij een zwaar ongeval, op basis van 1 miljard gereden kilometers.

Alcohol en inparkeren
Uit onderzoek van het Trimbos Instituut blijkt dat mannen vaker met een slok op achter het stuur kruipen dan vrouwen. Slechts 1,5% van de vrouwen is bij een controle onder invloed, tegenover 2,8% van de mannen. Aan de andere kant zijn vrouwen echter slechter in inparkeren. Volgens het Driving Standards Agency zakken er meer vrouwen dan mannen voor hun rij-examen, op basis van de moeilijkheden bij het inparkeren. Daarnaast doen vrouwen gemiddeld een stuk langer over het parkeren van de auto. Wat dat betreft blijken veel van de vooroordelen over mannen en vrouwen in het verkeer inderdaad waar te zijn.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.