Nog een jaar lang profiteren van lage assurantiebelasting

Door admin, 12-10-2012

De VVD en PvdA hebben via het herfstakkoord laten weten dat zij voornemens zijn de assurantiebelasting te verhogen, waardoor verzekeringen een stuk duurder zullen worden. Op dit moment bedraagt die belasting nog 9,7%, maar men is van plan om deze op te hogen naar 21%. Dat betekent dat alle verzekeringen duurder zullen worden, behalve de zorgverzekering. Een autoverzekering zal meer kosten met zich meebrengen, terwijl de dekking van de polis aan de andere kant gewoon gelijk blijft.

Verzekering opzeggen en elders afsluiten
Verzekeringssite adviseert alle Nederlanders hun verzekeringen tegen het licht te houden en eventueel over te stappen, voor 31 december 2012. Door daarbij te kiezen voor een jaarlijkse betaling is het mogelijk om nog een jaar lang te profiteren van de relatief lage assurantiebelasting. Dat heeft te maken met het feit dat deze per 1 januari 2013 verhoogd zal worden, maar alleen geldt voor verzekeringen die pas vanaf die datum in gaan. Door een jaar vooruit te betalen is het dus mogelijk om nog zo lang mogelijk gebruik te maken van het oude tarief. Bovendien geven veel verzekeraars een premiekorting tot 4%, wanneer u de autoverzekering in een keer voor een heel jaar vooruit betaalt.

Een rekenvoorbeeld
Indien u een autoverzekering heeft die u aan premie €50 per maand kost (exclusief assurantiebelasting), betaalt u jaarlijks €658,20 (inclusief assurantiebelasting). Zodra de belasting wordt verhoogd naar 21% gaat de verzekering u €726,- per jaar kosten, wat betekent dat u jaarlijks €67,80 meer kwijt bent. Indien u ook de 4% korting op de premie meerekent is het mogelijk om meer dan €90 te besparen, door nog voor het eind van het jaar een nieuwe verzekering af te sluiten. Zorg er uiteraard wel voor dat uw nieuwe autoverzekering eerst geaccepteerd is, voordat u de oude opzegt.

UPDATE: Naar nu bekend is geworden zal de verhoging van de assurantiebelasting per 1 april 2013 ingaan, óók voor lopende verzekeringen. Dat betekent dat de te betalen premie alsnog verhoogd wordt, eventueel met behulp van een naheffing. Uiteraard kan er nog wel altijd geprofiteerd worden van de algemene korting die verzekeraars aanbieden wanneer de premie in één keer vooraf voldaan wordt.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.