Premie autoverzekering AEGON omhoog

 
09-11-2012

Premie autoverzekering AEGON omhoogAEGON heeft besloten de premies voor de nieuwe ‘Auto op Maat’ verzekering te verhogen. De verhoging zal per 1 november 2012 worden ingesteld, waardoor consumenten vanaf heden meer betalen voor hun verzekering. Er is sprake van een verhoging van de premie van ongeveer 10%, waardoor de kosten een flink stuk omhoog gaan. AEGON voert als reden aan dat de vergoedingen het afgelopen jaar flink zijn toegenomen, onder andere vanwege het feit dat er meer schades gemeld zijn door te klanten. Om aan de verplichtingen te kunnen blijven voldoen ziet de auto verzekeraar zich daarom genoodzaakt om meer premie te vragen van de verzekerden.

Bestaande klanten per 1 januari
De verhoging per 1 november 2012 geldt overigens alleen voor nieuwe klanten, aangezien AEGON heeft besloten om bestaande klanten nog een paar maanden te ontzien. Voor hen zal de verhoging van de premie per 1 januari 2013 ingaan, waardoor er wat dat betreft sprake is van een klein voordeel. Uiteraard hebben klanten de mogelijkheid om over te stappen naar een andere verzekeraar, ook wanneer het contract langer loopt dan tot 1 januari 2013.

Overstappen of blijven zitten
Bestaande klanten kunnen een keuze maken tussen het overstappen of het blijven zitten. Normaal gesproken is het niet zomaar toegestaan om tussentijds een overstap te maken, maar wanneer een verzekeraar ervoor kiest om de voorwaarden of de premie in het nadeel van de consument te veranderen is dit wel het geval. Klanten van AEGON dienen het binnen 30 dagen aan te geven indien ze willen overstappen, zodat ze naar een andere verzekeringsmaatschappij kunnen. Uiteraard doen klanten er verstandig aan om eerst te zorgen voor een acceptatie door de nieuwe verzekeraar, voordat de huidige autoverzekering bij AEGON wordt opgezegd.

Reacties

 

Nieuwe reactie inzenden

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.