Premies autoverzekering elektrische auto wellicht omhoog

Door admin, 03-04-2014

Premies autoverzekering elektrische auto wellicht omhoogDe premie voor een autoverzekering voor een elektrische auto kan de komende jaren wel eens flink gaan oplopen. Momenteel rijden er iets meer dan 10.000 elektrische auto’s rond in Nederland, maar het lijkt erop dat dit aantal de komende jaren flink toe zal gaan nemen. Het is nu nog goed mogelijk om de auto via een conventionele autoverzekering voordelig te verzekeren, maar het kan zijn dat daar verandering in gaat komen. De verzekeraars doen hier op dit moment onderzoek na en het lijkt erop dat zij inderdaad van plan zijn om de premies flink te verhogen.

Klein aantal elektrische auto’s
Het aantal elektrische auto’s is nu nog maar klein (0,13% van het totaal), waardoor een aantal verzekeraars ervoor kiest een voordelige verzekering aan te bieden. U kunt bij de ANWB, Allianz, Allsecur, AON en Delta Lloyd op dit moment een speciale verzekering voor uw elektrische auto afsluiten. U kunt dan rekenen op een aantal extra’s, zoals het slepen naar een laadpaal in de buurt bij een lege accu, of dekking bij schade aan de laadpaal die u thuis heeft staan. Deze extra’s zouden de verzekering binnenkort wel eens een stuk duurder kunnen maken.

Dure accu en hoge waardevastheid
Elektrische auto’s maken gebruik van een dure accu en kennen een hoge mate van waardevastheid. Dit laatste is erg interessant wanneer u de auto particulier koopt, maar zorgt er ook voor dat de verzekeraars ook na enkele jaren nog veel risico op kosten lopen. Met name de Nissan Leaf, Renault Zoe en Citroen C-zero verliezen momenteel nauwelijks aan waarde.

In combinatie met de hogere kans op schade (langere remweg dan conventionele auto’s) lijkt het voor de hand te liggen dat de verzekeraars de premie op zullen schroeven. Het lijkt wat dat betreft een kwestie van tijd tot de premie voor elektrische auto’s omhoog gaat en het financiële voordeel (grotendeels) verdwijnt.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.