Systeem voor schadevrije jaren wordt eenvoudiger

Door admin, 05-07-2013

Er is een nieuwe regeling samengesteld, op basis waarvan de schadevrije jaren met consumenten gecommuniceerd dienen te worden. Dit zal op een meer eenvoudige manier gebeuren, waardoor het nog beter mogelijk wordt om verschillende verzekeringen met elkaar te vergelijken. Verzekerden krijgen van hun autoverzekeraar jaarlijks een opgave, waar het aantal opgebouwde schadevrije jaren op staat. De verzekeraars stuurt het mee bij de jaarlijkse nota, het polisblad of het bewijs van premiebetaling. Alle verzekeraars gaan het aantal schadevrije jaren op dezelfde manier vaststellen, op het moment dat u een verzekering beëindigt.

Autoverzekeringen vergelijken
De nieuwe regeling moet het voor consumenten weer een stukje gemakkelijker maken om verschillende autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Het moet onder andere voorkomen dat het aantal schadevrije jaren uiteindelijk lager uitvalt dan men had verwacht, bijvoorbeeld op basis van een eigen berekening. Op het moment dat het opgegeven aantal schadevrije jaren bij de nieuwe verzekeraar niet overeenkomt met het aantal dat de oude verzekeraar opgeeft kunnen er problemen ontstaan. De kans is dan groot dat de nieuwe verzekeraar de premie zal verhogen, of men de verzekerde zelfs een nieuwe verzekering zal weigeren.

Bonus/malus en no-claimbeschermers
Dat neemt aan de andere kant niet weg dat verzekeraars nog wel altijd gebruik mogen maken van een bonus/malussysteem en bijvoorbeeld een no-claimbeschermer. Het is echter niet langer mogelijk om dergelijke systemen en voordelen over te dragen naar een nieuwe verzekeraar. In plaats daarvan berekent iedere verzekeraar de premie op basis van een aantal schadevrije jaren dat vast komt te staan. Op het moment dat u bijvoorbeeld een no-claimbeschermer gebruikt en u terugvalt in uw schadevrije jaren wordt dit beter duidelijk. Hierdoor komt u niet voor verrassingen te staan op het moment dat u over wenst te stappen van verzekeraar.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.