Tweede auto verzekeren met gezinsdekking

Door admin, 19-02-2014

Wilt u een tweede auto verzekeren, bijvoorbeeld omdat u een kleinere auto aankoopt naast het model waarmee u naar uw werk rijdt? Zorg ervoor dat u de auto zelf op naam en kenteken zet. Het is in dat geval mogelijk om dezelfde korting op de premie voor uw autoverzekering te krijgen, als de korting die geldt voor uw eerste auto. De verzekeraar gaat er dan namelijk vanuit dat u op dezelfde voorzichtige manier in de auto zal rijden.

Auto op kenteken
Het is in dat geval van belang om de auto zelf op kenteken te zetten, aangezien de naam op het kentekenbewijs van belang is voor de no-claimkorting die u ontvangt. Zorg er bovendien voor dat u de auto verzekert bij dezelfde verzekeraar, als waar u ook een verzekering heeft lopen voor uw eerste auto. Kiest u voor een andere verzekeraar, omdat de premie daar lager ligt? Dan is het verstandig om ook na te denken over het overstappen voor uw eerste auto. De kans is groot dat u dan voor een maximale besparing op de kosten kunt zorgen.

Auto van de partner
Woont u samen en heeft u allebei een auto? Ook in dat geval is het mogelijk om gebruik te maken van de no-claimkorting die u heeft opgebouwd. Stel dat u zelf 15 schadevrije jaren heeft, terwijl uw vrouw voor het eerst een auto op haar eigen naam zet. In dat geval mag zij ook gebruik maken van de korting, mits ze woonachtig is op hetzelfde adres. Dit zal in de meeste gevallen niet tot problemen leiden. Houd er echter rekening mee dat uw partner de schadevrije jaren niet kan overnemen, iets dat van belang is met het oog op eventuele scheidingen.

Auto van de kinderen
Bovendien kunt u met een auto voor de kinderen geen gebruik maken van de no-claimkorting die u heeft opgebouwd. Kinderen gaan over het algemeen op een andere manier om met een auto en lopen daardoor wat meer risico op schade. Ook de verzekeraars zijn hiervan op de hoogte, waardoor zij hen een hogere premie in rekening brengen. Daarnaast is het voor uw kinderen van belang om zelf no-claimkorting op te bouwen. Zij kunnen daar dan gebruik van maken op het moment dat ze niet meer thuis wonen en zelf voor de verzekering van hun auto dienen te zorgen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.