Verzekeraar zal aangifte doen bij diefstal auto

Door admin, 24-06-2014

Verzekeraar zal aangifte doen bij diefstal autoWordt uw auto gestolen? Dan dient u hiervan aangifte te doen bij de politie en vervolgens contact op te nemen met uw verzekeraar. Dit kan u behoorlijk wat tijd kosten, iets waar een nieuw speciaal telefoonnummer aan het eind van het jaar verandering in moet gaan brengen. Het is dan mogelijk om zowel de verzekeraar als de politie op de hoogte te brengen, om de afwikkeling van de diefstal zo snel mogelijk in gang te zetten en bovendien de pakkans van de dieven te vergroten.

Samenwerking tussen instanties
Verschillende organisaties slaan de handen ineen, om autodiefstal beter aan te kunnen pakken. De nieuwe methode die vanaf het eind van het jaar op landelijke schaal zal worden toegepast is een initiatief van de Nationale Politie, de Rijksdienst Wegverkeer, het Verbond van Verzekeraars, de stichting Verzekeringsbureau Voertuigcriminaliteit en de stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit. Zij zullen voortaan samenwerken, waardoor u slechts en enkel nummer hoeft te bellen om een aangifte bij de politie in gang te kunnen zetten en er ook direct voor te zorgen dat de verzekeraar op de hoogte is van de diefstal.

Proef met de nieuwe methode
Sinds februari 2013 werkt de Politie Oost-Brabant al met deze methode, om deze in de praktijk te testen. De test is een groot succes, aangezien 90% van de gestolen auto’s al binnen twee uur weer gesignaleerd werd en op die manier terecht kwam. Bovendien slaagde de politie erin om de administratieve last behoorlijk terug te dringen, waardoor men er efficiënter kan werken. Het is met de nieuwe methode niet langer nodig om een bezoek te brengen aan het politiebureau. In plaats daarvan is een telefoontje genoeg, op basis waarvan de politie direct actie kan onderneme.

Diefstal en autoverzekering
Het is altijd van belang om uw verzekeraar op de hoogte te brengen van autodiefstal, ook op het moment dat u daarvoor geen dekking geniet. De dekking geldt vanaf een Beperkt Casco autoverzekering. Sluit u slechts een WA autoverzekering af? Dan is er geen sprake van dekking bij diefstal, maar dient u dit de verzekeraar wel aan te geven om te voorkomen dat u verantwoordelijk blijft voor eventuele schade of andere problemen. Heeft u een Allrisk autoverzekering? Dan zal de verzekeraar u het meeste werk ook nu al uit handen nemen, al wordt dat vanaf het eind van het jaar dus nog gemakkelijker.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.