Verzekeraars vermoeden fraude met autoverzekeringen oldtimers

Door admin, 19-04-2014

Verzekeraars vermoeden fraude met autoverzekeringen oldtimersHet aantal schadeclaims voor oldtimers bij autoverzekeraars is enorm toegenomen, waardoor zij fraude vermoeden. Dat blijkt uit een verklaring van schade-experts, die merken dat de kosten voor bezitters van oldtimers zijn opgelopen. Sinds 1 januari 2014 gelden er strengere regels voor bezitters van oldtimers. Over auto’s ouder dan 25 jaar, maar jonger dan 40 jaar, dienen bezitters nu wegenbelasting te betalen. Dit zorgt voor hogere kosten, maar daarnaast voor een daling van de marktwaarde van deze modellen.

Toename aantal schadeclaims
Het aantal schadeclaims voor olditmers is sinds 1 januari 2014 behoorlijk toegenomen, zo stellen de schade-experts. Er zijn opvallend veel klassieke wagens in brand gevlogen en daarnaast total loss verklaard. Verder is het aantal meldingen van diefstal opvallend hard gegroeid. De schade-experts zijn er al in een aantal gevallen in geslaagd om fraude aan het licht te brengen. Zij zijn daarom van mening dat er tussen het grotere aantal schadeclaims nog veel meer gevallen van oplichting zullen zitten. Het valt echter lang niet altijd mee mo na te gaan of er sprake is van fraude, of dat er inderdaad sprake was van een ongeval.

Incasseren van geld van de verzekeraar
De schade-experts verdenken veel eigenaren van oldtimers ervan de hogere kosten voor hun wagen niet te willen betalen en moeite te hebben om de auto te verkopen. Het kan dan lonen om deze zelf in brand te steken, of bewust total loss te (laten) rijden. Het is dan mogelijk om een vergoeding van de verzekeraar te ontvangen, waar men meer mee kan dan met een waardevolle wagen voor de deur. De schade-experts zijn erg scherp op deze manier van fraude en zullen op zoek blijven gaan naar mensen die hun verzekeraar proberen op te lichten.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.