Welke gevolgen heeft een te laat betaalde premie voor de autoverzekering?

Door admin, 08-01-2015

Slaagt u er niet in om de premie voor uw autoverzekering op tijd te betalen, of kunt u de premie zelfs helemaal niet meer opbrengen? Zodra de verzekeraar de premie niet van u ontvangt of deze niet kan innen ontvangt u een waarschuwing, waarin duidelijk staat aangegeven hoe u het bedrag alsnog kunt voldoen. Een verzekeraar kan een aanmaning versturen per post, per mail of zelfs per SMS. Heeft u geen aanmaning ontvangen, maar toch een betaling gemist? Dan is het verstandig om de verzekeraar zo snel mogelijk te vragen welk bedrag er open staat.

Waarschuwing van de autoverzekeraar
De verzekeraar zorgt in principe tijdig voor een waarschuwing, het kan ons immers allemaal een keer gebeuren dat we een betaling vergeten of er onvoldoende saldo op onze rekening staat. Blijft de betaling ook na de aanmaning uit? Dan kan een verzekeraar vervolgstappen nemen, net als wanneer het te vaak niet lukt om de premie te incasseren. De kans is groot dat de verzekeraar uw autoverzekering op zal schorten. U bent dan nog steeds verplicht om de premie te betalen, al bent u niet meer verzekerd. Zodra u de laatste openstaande betaling heeft voldaan bent u binnen 24 uur weer verzekerd.

Stopzetten van de verzekering en royement
Wacht u te lang met betalen, of ziet het er voor de verzekeraar naar uit dat u dat helemaal niet meer zal doen? Dan zal de verzekeraar uw verzekering beëindigen, met terugwerkende kracht vanaf het moment dat u niet meer heeft betaald. De verzekeraar laat bij de Stichting CIS een registratie opnemen, dat de verzekering is opgezegd, u bent geroyeerd.

Ziet u al aankomen dat u de premie niet meer op kunt brengen? Dan kunt u de autoverzekering zelf stopzetten, om een royement te voorkomen. U kunt de auto verkopen en de verzekering stopzetten, de het kenteken schorsen en de autoverzekering opschorten, of een betalingsregeling proberen te treffen met de verzekeraar.

Gevolgen van betalingsproblemen bij een verzekeraar
Een royement door de verzekeraar kan vervelende gevolgen met zich meebrengen, andere verzekeraars kunnen dit inzien en zullen u daarom niet zomaar meer accepteren. De kans is groot dat u alleen nog bij Rialto terecht kunt, een niet-bepaald goedkope verzekeraar die dergelijke gevallen accepteert. Probeer bij voorkeur een royement te voorkomen, door de premie op tijd te voldoen of in ieder geval tijdig aan de bel te trekken.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.