Zonder winterbanden beperkte schadevergoeding autoverzekering in Duitsland

Door admin, 08-12-2011

Zonder winterbanden beperkte schadevergoeding autoverzekering in DuitslandDoor de afgelopen strenge winters is het een hot issue: winterbanden. Diverse onderzoeken tonen het nut aan en gezien de wachttijden voor winterbanden lijken veel automobilisten hier in mee te gaan. In Duitsland hebben autoverzekeraars besloten nu een stap verder te gaan. Automobilisten die zonder winterbanden betrokken raken bij een ongeval in winterse omstandigheden, draaien daar nu voor een groot deel zelf op voor de kosten.

Geen winterbanden is nalatig
Duitse rechters en verzekeraars zijn het erover eens dat een bestuurder die in winterse omstandigheden geen winterbanden gebruikt, nalatig is. En die zal daarom een kleiner bedrag uitgekeerd krijgen bij schade. Dit geldt ook voor automobilisten die zonder schuld bij een ongeluk betrokken raken zonder winterbanden in de winter. Als de schade voorkomen of beperkt had kunnen worden met winterbanden, is de automobilist voor een deel schuldig.

Nederlandse verzekeraars en winterbanden
In Nederland gaan de verzekeraars nog niet zover. Voor je autoverzekering maakt het dus voorlopig niet uit of je in winterse omstandigheden met winter- of zomerbanden rijdt. Rij je zelf naar Duitsland of erdoorheen? Ook dan moet je in Duitsland aan de regels voldoen en met winterbanden rijden in winterse omstandigheden.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.