Zwarte doos in de auto

Door admin, 19-08-2013

UnivéVerzekeraar Univé wil proberen klanten zo ver te krijgen vrijwillig een ‘zwarte doos’ in hun auto te laten monteren. Het apparaat heeft de mogelijkheid om contact op te nemen met de hulpdiensten, op het moment dat er sprake is van een ongeval. Daarnaast kan het apparaat het rijgedrag van de automobilist meten, op basis waarvan het mogelijk is om de premie omlaag te brengen. Univé is van mening dat diverse bestuurders hier graag mee aan de slag zouden gaan, ook nu het nog niet verplicht is om er gebruik van te maken.

Duurdere modellen
De duurdere modellen van BMW, Mercedes en Citroën maken op dit moment al gebruik van dergelijke kastjes. Het gaat om een speciaal apparaatje dat in het dashboard verstopt zit. Zodra een bestuurder te maken krijgt met een aanrijding neemt het kastje automatisch contact op met de hulpdiensten. Bij minder erge klappen krijgt de bestuurder een telefoontje, om na te gaan of alles in orde is. Zodra de airbag uitklapt gaat het systeem er vanuit dat er sprake is van een ernstige aanrijding. In dat geval wordt direct de brandweer of een ziekenwagen gealarmeerd, om zo snel mogelijk ter plaatse te kunnen zijn.

Alle auto’s vanaf 2015
De Europese Unie wil ervoor zorgen dat alle nieuwe auto’s vanaf 2015 een dergelijk systeem aan boord hebben, om de veiligheid op de weg verder te vergroten. Binnen de branche is er al jarenlang discussie over de technische standaarden waar de apparatuur aan dient te voldoen, waardoor het tot nu toe nog niet tot een grote uitrol gekomen is. Univé is van mening dat het beter is er al direct mee van start te gaan. Alle klanten hebben er de mogelijkheid om een kastje af te nemen. Ze betalen daar €6 per maand voor, bovenop de reguliere verzekeringspremie.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.