Voor wie is de WA beperkt casco dekking bedoeld?

03-10-2013

De WA beperkt casco autoverzekering is bedoeld voor auto’s tussen de 4 en 10 jaar oud, of auto’s met een relatief grote waarde. Met name dit laatste is lastig in te schatten en vast te stellen, waardoor het verstandig is om de leeftijd als uitgangspunt te kiezen. De WA beperkt casco dekking zit tussen de WA autoverzekering en de WA allrisk dekking in, waardoor het verstandig is om hiertussen over te stappen. Begin bij een nieuwe auto met een WA allrisk dekking, zet deze na 4 jaar om naar een WA beperkt casco dekking en wijzig deze na 10 jaar in een WA autoverzekering.

» Lees meer

Hoe werkt de no-claimkorting op mijn autoverzekering?

05-10-2013

De no-claimkorting vormt een kortingspercentage, ten opzichte van de nominale premie voor een autoverzekering. Dankzij deze korting kun je je auto op een voordelige manier verzekeren, bijvoorbeeld wanneer je al een groot aantal jaren zonder schade rijdt. Het is wat dat betreft de moeite waard om je op de weg voorzichtig te gedragen. In bepaalde gevallen is het zelfs verstandig om een schade zelf te vergoeden en geen gebruik te maken van je verzekering, om de no-claimkorting niet aan te tasten.

» Lees meer

Is de WA allrisk dekking voor mij geschikt?

22-10-2013

De WA allrisk dekking voor uw autoverzekering is de meest uitgebreide verzekering die u af kunt sluiten. U profiteert van zowel WA als beperkt casco dekking, met daar bovenop de extra’s die gelden voor een allrisk dekking. ‘Allrisk’ kunnen we vrij vertalen als ‘alle risico’s’, wat betekent dat u in principe overal dekking voor geniet. Uiteraard mag er geen sprake zijn van opzet. Kan de verzekeraar aannemelijk maken dat u een bepaalde schade opzettelijk heeft veroorzaakt? Dan zal ook de WA allrisk autoverzekering geen uitkomst bieden en dient u de kosten voor het herstel zelf te betalen.

» Lees meer

450 miljoen euro fraude met autoverzekeringen

22-10-2013

In Nederland vindt er ieder jaar voor €450 miljoen aan fraude plaats, op het gebied van autoverzekeringen. Dat blijkt uit onderzoek van het Centrum Bestrijding Verzekeringscriminaliteit (CBV). Het blijkt bovendien dat van alle fraudezaken op het gebied van verzekeringen, de helft te maken heeft met autoverzekeringen. Over het algemeen gaat het om auto-ongelukken die consumenten in scène zetten, of valse claims met betrekking tot schades. In totaal worden alle verzekeraars jaarlijks voor ongeveer 900 miljoen euro getild, een bedrag dat de overige consumenten op dienen te brengen.

» Lees meer