Schade door vandalisme vaak voor rekening van de autobezitter zelf

21-07-2014

Schade door vandalisme vaak voor rekening van de autobezitter zelfVandalisme leidt gemakkelijk tot een flinke schadepost, bijvoorbeeld wanneer het gaat om het bekrassen van een auto. Een vandaal die een straat vol auto’s bekrast kan eenvoudig zorgen voor een kostenpost van €1.000 per persoon, gezien het spuitwerk dat duur uit kan vallen. » Lees meer

Hoe kan ik een privé autoverzekering afsluiten voor een grijs kenteken?

31-07-2014

Een grijs kenteken levert een interessant belastingvoordeel op, al dient u aan verschillende voorwaarden te voldoen om hiervoor in aanmerking te komen. U heeft de mogelijkheid om bij diverse verzekeraars een autoverzekering voor een grijs kenteken af te sluiten, al stellen zij in bepaalde gevallen aanvullende voorwaarden, bovenop die van de Belastingdienst. Wij zetten een aantal van deze voorwaarden op een rij, zodat u een goed beeld heeft van waar u terecht kunt.

» Lees meer

Wat is het verschil tussen de dagwaarde en nieuwwaarde van mijn auto?

31-07-2014

Krijg je te maken met een ongeval en wordt de auto als ‘economisch total loss’ verklaard? Dan zal de verzekeraar in de meeste gevallen de dagwaarde uitkeren. Verschillende verzekeraars bieden echter een nieuwwaarde-regeling, in sommige gevallen zelfs voor occasions die je koopt. Wat is het verschil tussen de dagwaarde en de nieuwwaarde van de auto en waarom is het belangrijk om daar rekening mee te houden op het moment dat je de dekking van jouw autoverzekering wenst te bepalen?

» Lees meer