Zelfrijdende auto’s hebben de toekomst en traditionele autoverzekering doet af

11-07-2015

De manier waarop we in auto’s rijden zal de komende jaren flink gaan veranderen, vooral nu verschillende Europese landen hebben aangegeven tests uit te gaan voeren met zelfrijdende auto’s. Ook Nederland en België gaan hiermee aan de slag, waardoor het rijbewijs en de traditionele autoverzekering hun langste tijd lijken te hebben gehad. Hoe zal de auto ons in de toekomst van A naar B brengen en hoe gaan we bijvoorbeeld om met een verzekeringspolis?

» Lees meer

Parkeerschade: hoe gaat de autoverzekering daarmee om?

11-07-2015

Parkeerschade: hoe gaat de autoverzekering daarmee om?Er is niets zo vervelend als parkeerschade; u komt terug bij uw auto en ontdekt een flinke kras of een deuk in het portier. In sommige gevallen laat de dader netjes een briefje achter onder de voorruit, in andere gevallen is de dader onbekend en dient u zich tot andere mogelijkheden te richten. Zijn er getuigen aanwezig die kunnen verklaren wat er gebeurde, of is het een groot raadsel?

» Lees meer

Smart Grid in Balans koppelt mobiliteitsbehoefte aan stroomvoorziening

11-07-2015

Smart Grid in Balans maakt een koppeling mogelijk tussen het wisselende aanbod van duurzame energie en de vraag naar stroom om elektrisch vervoer op te laden. Aan het project werken verschillende innovatieve partijen mee, zoals GreenFlux, Enexis, Renault Nederland, Accenture en Wageningen UR. Zij laten voertuigen gecontroleerd opladen, om pieken en dalen in de energieproductie op te kunnen vangen. Het is op die manier mogelijk om duurzame energie op grote schaal in te zetten binnen elektrische auto’s.

» Lees meer