Informatie

Autoverzekeringen vergelijken

Vergelijk autoverzekeringen, premies, voorwaarden en beoordelingen om na te gaan welke verzekering het beste bij je past. Sluit direct online af en bespaar honderden euro's per jaar.

Goedkope autoverzekering

Wist je dat een goedkope autoverzekering vaak minstens zo goede voorwaarden heeft als een dure? Uit diverse onderzoeken blijkt dat veel automobilisten honderden euro's en soms tot 3 keer meer betalen voor hun verzekering, omdat ze niet de moeite nemen een vergelijking te maken. Daarnaast kun je besparen door te kiezen voor een lagere dekking van je autoverzekering en het jaarlijks aantal kilometers aan te passen, omdat bijna tweederde van de autoverzekeraars de jaarlijkse kilometers meeneemt in de premieberekening.

WA dekking autoverzekering

In Nederland is de basisdekking (WA) voor iedereen verplicht. Ga je de openbare weg op met je auto? Dan loop je zonder deze verzekering het risico op een boete van het RDW. En als je schade veroorzaakt met een onverzekerde auto, dan zal de verzekeraar de kosten op jou verhalen. De WA autoverzekering is de goedkoopste variant, die alleen de schade aan anderen vergoedt. Eventuele schade aan je eigen auto dien je zelf te vergoeden. Het is gebruikelijk om de WA autoverzekering af te sluiten voor auto’s van 8 - 10 jaar en ouder.

Beperkt Casco en Allrisk dekking

Heb je een nieuwere auto, bijvoorbeeld tussen de 4 en 8 jaar oud, dan kun je kiezen voor een Beperkt Casco autoverzekering. Je bent verzekerd tegen de verplichte wettelijke aansprakelijkheid, maar daarnaast ook tegen diefstal, ruitbreuk, brand en stormschade. Dit betekent dat ook schade aan je eigen auto wordt vergoed, mits je dit niet zelf hebt veroorzaakt.
Voor auto’s van 0 - 4 jaar kan het aantrekkelijk zijn Allrisk autoverzekering af te sluiten. Je hebt dan dekking tegen alle genoemde oorzaken van schade, ook als de schade je eigen schuld is.

Bonus/malus-ladder

De premie van je autoverzekering bestaat uit een nominale premie, met daarop een bonus of malus. De meeste verzekeraars bepalen je autopremie aan de hand van het aantal schadevrije jaren die je hebt opgebouwd. Hoe hoger je aantal schadevrije jaren, des te hoger de korting die jij ontvangt. Deze korting kan oplopen tot 85% van de nominale premie. Rij je een schade en claim je deze bij je verzekeraar? Dan zak je in je aantal schadevrije jaren en verlies je treden op de bonus/malus ladder. De korting zal (deels) verdwijnen, waardoor de premie voor je autoverzekering omhoog gaat.