Auto kind op uw naam verzekeren

Door admin, 22-01-2013

Het is algemeen bekend dat een autoverzekering een stuk duurder is wanneer deze op naam staat van uw kind (jonger dan 24 jaar), dan wanneer u besluit een verzekering af te sluiten. Dat heeft te maken met het feit dat jongeren over het algemeen meer schade veroorzaken, waardoor de verzekeraar een groter risico loopt. Sommige consumenten kiezen er daarom voor om de auto van een kind op hun eigen naam te verzekeren. Dat is echter zeer onverstandig, aangezien het niet is toegestaan en het in geval van schade problemen op kan leveren.

Af en toe eens rijden
Het is aan de andere kant natuurlijk geen probleem wanneer u een auto koopt, deze op uw naam zet en uw kind er af en toe eens een ritje in maakt. Zelfs wanneer u kind een schade veroorzaakt is er doorgaans geen sprake van een probleem, aangezien dit valt binnen de dekking van de verzekering. Zorg er echter wel voor dat uw kind ook echt maar af en toe in de auto rijdt. Indien uw kind er meer in rijdt dan u is het verstandig om de verzekering op naam van uw kind te zetten.

Meest voorkomende bestuurder
Waar ligt de grens? De verzekeraar stelt dat u de verzekering op naam dient te zetten van de bestuurder die er het meest gebruik van maakt. Het gaat om de meest regelmatige bestuurder van de auto, aangezien de kans op schade van die persoon natuurlijk het grootst is. Gaat uw kind er iedere week mee op pad en gebruikt u de auto veel minder? Zet de autoverzekering dan op naam van uw kind. Is het net andersom? Dan is het geen probleem om de verzekering op uw naam te zetten, al bouw uw kind dan natuurlijk geen schadevrije jaren op wanneer er zonder schade gereden wordt.

Verhoogd eigen risico
In enkele gevallen rekenen verzekeraars een hoger eigen risico wanneer er sprake is van een jonge bestuurder tijdens een ongeval. Het is verstandig om de voorwaarden van uw autoverzekering eens goed op na te lezen. Op die manier kunt u bepalen of uw verzekeraar een hoger eigen risico rekent in het geval van een jonge bestuurder (doorgaans jonger dan 24 jaar). Wanneer dit het geval is dient u goed na te denken over het toestaan van het rijden door uw kind, wanneer hij of zij jonger is dan 24 jaar.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.