Autoverzekering bij dealer pakt vaak duur uit

Door admin, 03-08-2013

Consumenten die direct na de aankoop van hun nieuwe auto een verzekering bij de dealer afsluiten zijn in de meeste gevallen duurder uit. Uit onderzoek van Independer.nl blijkt dat de autoverzekering gemiddeld 44% duurder uitpakt, dan wanneer consumenten besluiten om deze achteraf af te sluiten. Het lijkt erop dat ook de dealer mee wenst te verdienen aan de verzekering die er door de consument wordt afgesloten. Dit toont bovendien aan dat het altijd verstandig is om een vergelijking van meerdere autoverzekering uit te voeren.

Slechts enkele keren voordeliger
Het zijn vooral de autoverzekeringen van de dealers van Ford, Toyota en Honda die in de meeste gevallen een stuk duurder uitvallen, dan de verzekeringen die je achteraf zelf af kunt sluiten. Independer.nl heeft onderzoek gedaan en daarbij 36 cases onderzocht per merk, waardoor er voor de 3 cases 108 varianten ontstonden. Slechts in 6 van de 108 varianten was de autoverzekering via de dealer voordeliger dan een apart afgesloten verzekering. Uiteraard heeft Independer.nl bij het onderzoek rekening gehouden met bijvoorbeeld de leeftijd van de bestuurder, het aantal schadevrije jaren, de postcode en het aantal kilometers per jaar, door deze elementen te variëren.

Verschil tot 88%
In een enkel geval liep het verschil tussen een autoverzekering via de dealer en een apart afgesloten exemplaar op tot 88%. Dat betekent dat de premie bijna 2x zo duur uitvalt, terwijl de dekking in de beide gevallen gelijk is. Het is daarom zeer verstandig om de verschillende mogelijkheden altijd goed op een rij te zetten en niet zomaar in te gaan op het aanbod dat een autodealer te bieden heeft. Met name online bestaan er diverse mogelijkheden om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken, om op die manier op zoek te gaan naar de meest scherpe premie.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.