Blauwe auto in Zeeland het voordeligst voor de autoverzekering

Door admin, 06-05-2016

Blauwe auto in Zeeland het voordeligst voor de autoverzekeringVerzekeraars berekenen de premie voor de autoverzekering aan de hand van het risico op schade. Benieuwd welke factoren concreet kunnen leiden tot een lagere premie? Het blijkt van groot belang waar u woonachtig bent en ook de kleur van de lak speelt een belangrijke rol. Verhuis bij voorkeur naar Zeeland en kies voor een auto met een blauwe lak in plaats van een zwarte kleur.

Minste schades in Zeeland
Gemiddeld genomen rijden de inwoners van Zeeland de minste schades. De kans op schade is er het kleinst in Nederland. In de naastgelegen provincie Zuid-Holland is het risico op schade juist het grootst. De kans op schade is er ruim 3x groter dan in Zeeland. Ook in Noord-Brabant en Gelderland is de kans op schade aanzienlijk, pas daarna volgt Noord-Holland. In Flevoland is het risico op schade groter dan in Zeeland, maar de provincie ligt onder het gemiddelde. Dit betekent dat de autoverzekering in Zeeland een stuk goedkoper zal zijn dan in Rotterdam. Een premie in Middelburg zal wat dat betreft een stuk lager uitvallen dan in bijvoorbeeld Rotterdam.

Blauwe lak voordeliger dan een zwarte auto
Ook de kleur van de auto blijkt van belang voor de autoverzekering. Bij sommige verzekeraars ligt de premie voor auto’s met een zwarte lak hoger dan die voor met bijvoorbeeld een blauwe lak. De premie voor een zwarte auto bleek er 4 - 9% hoger te liggen dan die voor gele, groene en blauwe auto’s. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.