Consument ontziet auto vaak bij besparing verzekeringen

Door admin, 26-03-2014

De consument ontziet de autoverzekering bij het besparen op de premies van verzekeringen, dat blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van Allsecur autoverzekeringen. Consumenten zijn op zoek naar steeds meer voordelige verzekeringen, maar maken opvallend weinig vergelijkingen wanneer het aankomt op de autoverzekering. Bij de helft van de consumenten die dit jaar op zoek ging naar een meer goedkope zorgverzekering zegt aan de andere kant niet om te kijken naar de auto. Dat is een gemiste kans, aangezien het mogelijk is om ook die verzekering voordeliger af te sluiten.

Bezuinigen op gezondheid
Het valt uit het onderzoek op dat we wel bereid zijn om te bezuinigen op onze gezondheid en de mogelijkheden die we hebben om gebruik te maken van zorg, maar we de auto links laten liggen. Premies voor allrisk dekkingen van auto’s kunnen gemakkelijk honderden euro’s uit elkaar liggen, waardoor we op basis van een vergelijking flink op de kosten kunnen besparen.

Weinig vergelijkingen autoverzekeringen
Het autorijden is in 2014 opnieuw een stuk duurder geworden, waardoor juist dit een goed moment is om te besparen op de kosten van de autoverzekering. De assurantiebelasting werd in 2013 al verhoogd en hier komt dit jaar de brandstofstijging nog bij. Toch kiest 48% van de consumenten die een goedkopere zorgverzekering zocht ervoor om de autoverzekering in de la te laten liggen en niet op zoek te gaan naar een goedkopere polis. Gemiddeld loopt de automobilist hierdoor €187 per jaar mis, wat betekent dat consumenten ongeveer de helft van het eigen risico van de zorgverzekering zouden kunnen besparen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.