Is de inzittendenverzekering bij een autoverzekering van toegevoegde waarde?

Door admin, 24-06-2014

Naast WA, Beperkt Casco en Allrisk is het mogelijk om aanvullende dekkingen af te sluiten, zoals de inzittendenverzekering. Met name wanneer je vaak anderen meeneemt in de auto, lijkt het verstandig een inzittendenverzekering af te sluiten. Wat dekt deze aanvullende modules precies en is de extra premie het waard?

Twee soorten aanvullende dekkingen
Houd er rekening mee dat je de keuze hebt uit twee verschillende soorten inzittendenverzekeringen. Het gaat om een ongevallen-inzittendenverzekering en een schade-inzittendenverzekering. De ongevallen-inzittendenverzekering keert bij overlijden of blijvende invaliditeit als het gevolg van een ongeval een vast bedrag uit, onafhankelijk van wie er schuld had of de werkelijke schade of kosten.

De schade-inzittendenverzekering gaat aan de andere kant uit van de werkelijk geleden schade. Je kunt rekenen op uitkering van kosten voor medische ingrepen, huishoudelijke hulp, kleding en het vervoer van de plek van het ongeval. Bovendien zal deze verzekering ook uitvaartkosten en smartengeld dekken. Een voordeel van deze verzekering is dat deze ook uit zal keren wanneer de schuldvraag nog niet beantwoord is, of zelfs niet alle betrokkenen bekend zijn.

Nut van de inzittendenverzekering
Een inzittendenverzekering biedt een aantrekkelijke dekking, maar houd rekening met de overlap met andere verzekeringen. Vaak zal de zorgverzekering van inzittenden dekking bieden voor eventuele medische kosten, terwijl de WA verzekering van de veroorzaker van het ongeval dekking biedt voor andere schade en bijvoorbeeld inkomstenderving door het slachtoffer. Ook dekt de WA-verzekering bijvoorbeeld smartengeld voor nabestaanden, waardoor er met een inzittendenverzekering sprake zou zijn van een dubbele dekking.

De inzittendenverzekering biedt dekking op het moment dat je een ongeluk veroorzaakt, aangezien de WA-verzekering alleen dan niet voldoende is. Daarnaast zorgt de inzittendenverzekering ervoor dat het zonder het beantwoorden van de schuldvraag mogelijk is om de schade te laten vergoeden. Je kiest wat dat betreft voor een bepaalde mate van gemak, waarna de verzekeraar later zal proberen de schade te verhalen op het moment dat blijkt dat iemand anders schuld te verwijten valt.

De inzittendenverzekering is er qua unieke dekking wat dat betreft vooral voor jezelf, daarnaast brengt deze dekking gemak met zich mee op het moment dat anderen in de auto iets overkomt, zelfs wanneer jij daar schuld aan hebt.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.