Is de WA allrisk dekking voor mij geschikt?

Door admin, 22-10-2013

De WA allrisk dekking voor uw autoverzekering is de meest uitgebreide verzekering die u af kunt sluiten. U profiteert van zowel WA als beperkt casco dekking, met daar bovenop de extra’s die gelden voor een allrisk dekking. ‘Allrisk’ kunnen we vrij vertalen als ‘alle risico’s’, wat betekent dat u in principe overal dekking voor geniet. Uiteraard mag er geen sprake zijn van opzet. Kan de verzekeraar aannemelijk maken dat u een bepaalde schade opzettelijk heeft veroorzaakt? Dan zal ook de WA allrisk autoverzekering geen uitkomst bieden en dient u de kosten voor het herstel zelf te betalen.

Complete autoverzekering
De WA allrisk autoverzekering vormt verder een zeer complete dekking. U bent gedekt tegen schade die u aan derden toebrengt, maar ook tegen schade die als gevolg van het weer of gedrag van anderen aan uw auto ontstaat. Denk hierbij bijvoorbeeld aan diefstal, joyriding of hagelstenen die het dak omtoveren tot een gatenkaas. Verder is ook de schade die u zelf toebrengt aan uw auto gedekt. Rijdt u bijvoorbeeld achteruit tegen een paaltje aan? Dan kunt u de WA allrisk autoverzekering gebruiken om de kosten te laten vergoeden en daar zelf geen omkijken naar te hebben.

Nieuwe auto’s
De WA allrisk dekking wordt over het algemeen afgesloten voor nieuwe auto’s, aangezien die een relatief hoge waarde vertegenwoordigen. Vervolgens is het verstandig om de dekking ongeveer 4 jaar aan te houden en deze vervolgens om te zetten naar een WA beperkt casco dekking. Het is bovendien verstandig om eens goed te kijken naar de mogelijkheid van een nieuwwaarderegeling. Dit betekent dat u in het geval van diefstal of een total loss verklaring van de auto een bedrag uitgekeerd krijgt waarmee u een nieuwe auto aan kunt kopen. Doorgaans is er 2 - 3 jaar sprake van een nieuwwaarderegeling, maar dit is afhankelijk van de verzekeraar.

Omzetten van de dekking
Wilt u de WA allrisk dekking omzetten naar een WA beperkt casco dekking, of zelfs naar een WA autoverzekering? Houd er dan rekening mee dat dit in veel van de gevallen pas na 1 jaar contractduur mogelijk is. U sluit de autoverzekering altijd voor minimaal 1 jaar af, tegen de voorwaarden die u overeenkomt. Een meer uitgebreide polis behoort vaak wel tot de mogelijkheden, maar het omlaag bijstellen van de dekking kan doorgaans pas na het eerste jaar. Vervolgens is er sprake van maximaal 1 maand ‘opzegtermijn’, zodat u de dekking van uw autoverzekering vlot aan kunt passen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.