Deloitte zet vijf verwachtingen over de verzekeringswereld in 2016 op een rij

Door admin, 20-12-2015

Deloitte heeft onderzoek gedaan onder Nederlanders en hen gevraagd wat zij in 2016 verwachten van de verzekeraars. We zetten de belangrijkste verwachtingen op een rij.

Persoonlijk advies
Allereerst verwachten we dat verzekeraars erin slagen om meer persoonlijk advies te gaan geven. De verzekeraars kunnen daarvoor bijvoorbeeld gebruik maken van onze profielen op de sociale media en andere data die we als consumenten delen. Op basis van een concreet profiel verwachten we advies dat aansluit bij onze behoeften.

Persoonlijke verzekeringen
In het verlengde daarvan verwachten we bovendien meer persoonlijke verzekeringen, aangepast op ons gebruik en gedrag. Meer dan de helft van de 900 ondervraagden geeft bijvoorbeeld aan dat we graag gebruik zouden maken van een autoverzekering op basis van ons rijgedrag. We verwachten een financiële beloning wanneer we netjes rijden of ons gezond gedragen en daardoor minder risico vormen voor de verzekeraar.

Mobiele en digitale polissen
Uit het onderzoek van Deloitte blijkt bovendien dat we meer mobiele en digitale verzekeringen verwachten. Eerder onderzoek van KPMG toonde aan dat verzekeraars juist op dit punt moeite hebben om de branche verder te helpen. We wensen onder andere een goede mobiele website en digitale oplossingen in plaats van papieren polissen en ellenlange gesprekken met de klantenservice.

Mobiel schade melden via WhatsApp
Bovendien verwachten we in de toekomst dat we schade veelal mobiel kunnen melden, bijvoorbeeld via WhatsApp. Het claimen dient gemakkelijker te verlopen, via technieken die we als consumenten dagelijks gebruiken.

Maximale transparantie
In meer algemene zin verwachten we als verzekerden dan verzekeraars zo transparant mogelijk te werk gaan. Het moet goed duidelijk zijn waar we onze premie voor betalen en hoe verzekeringen in elkaar zitten. Verzekeraars kunnen dat doorvoeren in zowel hun polissen, de premies als bijvoorbeeld de communicatie naar verzekerden toe. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.