Elektrische auto’s steeds populairder, ondanks kosten

Door admin, 16-03-2019

Afgelopen jaar was een recordjaar voor de verkoop van elektrische auto’s. Toch zal de stijging die waarneembaar was in 2018, niet doorzetten in 2019 volgens experts. Alles heeft te maken met de hogere prijs van veel elektrische auto’s.

Voor hen die het klimaat een warm hart toedragen en graag milieuvriendelijker willen leven, is het een absolute droom om een elektrische auto te rijden. Mensen worden milieubewuster en dat is te zien aan de cijfers: 2018 was een recordjaar wat betreft de verkoop van elektrische auto’s.

Afgelopen jaar werden er maar liefst 24.024 elektrische auto’s verkocht, terwijl er in 2017 slechts 7.964 elektrische auto’s werden verkocht. Die cijfers hebben met name te maken met veranderingen in de wetgeving: in 2018 hoefden zakelijke elektrische autobezitters maandelijks slechts 4 procent van het aankoopbedrag te betalen, terwijl sinds dit jaar 22 procent bijtelling moet worden betaald voor elke euro boven de 50,000 euro. Elektrische auto’s zijn dus een stuk duurder geworden.

Maar hoe zit het met de verzekering?
Ondanks dat elektrische auto’s duurder zijn geworden, verwachten experts dat er dit jaar toch weer 28.000 nieuwe elektrische auto’s verkocht zullen worden. Auto’s die uiteraard allemaal verzekerd moeten worden. Maar hoe zit dat eigenlijk, zo’n elektrische autoverzekering?

Zoals gezegd zijn elektrische auto’s duur en daarom liggen de premies voor verzekeringen voor dit soort auto’s ook hoger. Die premie komt nog hoger te liggen als je een uitgebreide dekking neemt, iets wat ondanks die prijs aan te raden is vanwege de hoge reparatiekosten die komen kijken bij een ongeval met een elektrische auto.

De premies hangen uiteraard wel af van het type auto: hybride auto’s laden zichzelf op tijdens het rijden om de “gewone” motor, zodat er de mogelijkheid ontstaat om over te schakelen op elektrisch rijden, terwijl een plug-in hybride ook nog eens kan worden opgeladen met een stekker. Volledig elektrische auto’s rijden zoals de naam zegt enkel op elektriciteit en zijn daarom ook het duurst.

Naast reparaties bij ongelukken is het onderhoud van een elektrische auto ook duur, aangezien met name de accu’s een behoorlijke prijs hebben en elektrische auto’s ingewikkeld in elkaar zitten. Je kan er ook voor kiezen om die accu’s, een essentieel deel van je auto, apart te laten verzekeren. 

Hoewel de meeste autoverzekeraars verzekeringen aanbieden voor elektrische auto’s, zijn er verzekeraars die Tesla auto’s weigeren, vanwege hun ingebouwde volgsysteem waardoor bij diefstallen de auto’s altijd worden opgespoord.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.