Extra premie betalen na een aanrijding

Door admin, 16-08-2013

Krijg je te maken met een aanrijding en was het jouw schuld, of dient er een onderzoek plaats te vinden? Houd er dan rekening mee dat de kans groot is dat je een hogere premie voor je autoverzekering dient te betalen. Vooral wanneer het onduidelijk is of jou iets te verwijten is loop je de kans dat je een hogere premie dient te gaan betalen, die je pas op een later moment terugkrijgt. Je sluit je verzekering altijd af voor een jaar, dus na het eerste jaar kan de verzekeraar de premie verhogen.

Onduidelijkheid en verhoging
Stel dat je op 1 februari een nieuwe verzekering in laat gaan. Het gaat bijna een jaar lang goed, maar op 15 december rij je schade. Het is niet goed duidelijk of jij schuld hebt, al ben je er van overtuigd dat dit niet zo is. Indien het onderzoek op 1 februari nog loopt zal de verzekeraar de premie verhogen, alsof je een aantal schadevrije jaren kwijt bent geraakt. Blijkt uiteindelijk dat je toch geen schuld had aan het ongeval? Dan krijg je de teveel betaalde premie terug. De verzekeraars proberen op die manier te voorkomen dat je later bij dient te betalen.

Verhoging per kalenderjaar
In het geval dat je op 1 maart een schade had gereden was je een stuk voordeliger uit geweest. Je had dan als het ware geluk gehad, aangezien de verzekeraar de premie pas per 1 februari van het volgende jaar zal verhogen. Een verzekeraar kijkt namelijk niet naar het moment waarop je de schade rijdt, maar naar het moment waarop de premie opnieuw wordt vastgesteld. Rij je een jaar schadevrij? Dan ga je per 1 februari minder premie betalen. Reed je niet schadevrij? Dan zal de premie vanaf dat moment hoger uitvallen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.