Helft van alle auto-inbraken bij slechts 15 gemeenten in Nederland

Door admin, 26-02-2020

Helft van alle auto-inbraken bij slechts 15 gemeenten in NederlandEr is een zichtbare daling in het aantal auto-inbraken in 2019. Waar er in 2018 nog 53.477 auto-inbraken waren geregistreerd, is dit aantal in 2019 afgenomen naar 48.499. Hoewel het een goed signaal is dat het aantal auto-inbraken afneemt, heerst er volgens Independer bij mensen nog vaak onduidelijkheid indien zij schade willen claimen. Dit komt door de uiteenlopende dekkingen van de bijbehorende verzekeringen.

Noord- en Zuid-Holland koplopers
De Randstad is al jarenlang een waar oord van inbrekers. Auto-inbraken komen hier dan ook veelvuldig voor. Waar in 2018 Noord-Holland nog de provincie was waar de meeste auto-inbraken plaatsvonden, is dit in 2019 Zuid-Holland. Hoewel Zuid-Holland de provincie is met de meeste auto-inbraken, doet Amsterdam een aardige duit in het zakje voor Noord-Holland. Hier vond met 6376 auto-inbraken maar liefst meer dan 13% van de inbraken plaats.

Dekking en voorwaarden
Voor slachtoffers van auto-inbraken, kan het lastig zijn om daadwerkelijk schade te claimen. Dat komt omdat er nog veel onduidelijkheid heerst over de uiteenlopende dekkingen bij de verzekeringen. In dit overzicht vindt u daarom de verschillende voorwaarden die gelden bij een autoverzekeringen. 

All-risk autoverzekering
De ingebouwde fabrieks-accessoires die bij uit uw auto worden gestolen, zijn bij een allriskverzekering voorzien van standaarddekking. Voor accessoires die u later hebt laten plaatsen of accessoires die in de auto liggen kunt u zichzelf aanvullend verzekeren. Met betrekking tot losse spullen in de auto, kunt u gebruik maken van uw inboedelverzekering en een aanvullende buitenshuis-dekking voor een ruimere dekking.

Beperkt Casco autoverzekeringen
Evenals bij de allriskverzekering, beschikt u over standaarddekking bij uw ingebouwde fabrieks-accessoires. Later geplaatste accessoires zijn vaak deels verzekered en u kunt zich aanvullend verzekeren voor volledge dekking. Ook in dit geval kunt u bij diefstal van losse spullen gebruik maken van uw inboedelverzekering en een aanvullende buitenshuis-dekking voor een ruimere dekking.

WA-autoverzekering
De WA-autoverzekering biedt géén standaarddekking voor ingebouwde fabrieks-accessoires bij een auto-inbraak. Ook voor accessoires die naderhand zijn geplaatst biedt de WA-autoverzekering géén standaarddekking. Zijn er spullen uit uw auto gestolen, dan kunt u wél aanspraak maken op de inboedelverzekering.

Niet meeverzekerd
Heeft u losse spullen in de auto liggen, dan zijn deze niet meeverzekerd met uw auto-verzekering. Heeft u bijvoorbeeld een laptop, telefoon of andere dingen in de auto liggen, dan zijn deze beperkt meeverzekerd. U kunt daarbij gebruik maken van uw inboedelverzekering, echter de dkking is vaak beperkt. Wilt u uzelf hier aanvullend voor verzekeren, dan kunt u ervoor kiezen om een aanvullende buitenshuis-dekking af te sluiten. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.