Mannen onzekerder achter het stuur dan zij willen doen laten voorkomen

Door admin, 27-11-2014

Mannen staan in de auto bekend als zelfverzekerd, vooral ten opzichte van vrouwen. Uit onderzoek van ANWB blijkt echter dat zij zich drukker maken dan veel mensen denken, omdat 70% van de Nederlandse automobilisten wel eens onzeker achter het stuur zit.

Top 5 van onzekerheden bij automobilisten
Het gaat vooral om verkeersregels in het buitenland en onduidelijkheid over bijvoorbeeld de maximale snelheid. De top 5 van onzekerheden bij automobilisten ziet er als volgt uit:

  1. Verkeersregels in het buitenland
  2. Rijden in het donker
  3. Onduidelijkheid over de maximaal toegestane snelheid op de snelweg
  4. Betekenis van lampjes op het dashboard
  5. Bijzondere verrichtingen (bijvoorbeeld hellingproef en fileparkeren)

Dit zijn de 5 zaken waar we onzeker van worden in het verkeer, iets dat geldt voor zowel mannen als vrouwen. Ook uit eerder onderzoek van Route Mobiel bleek al dat 60% van de automobilisten de betekenis van de waarschuwingslampjes op het dashboard niet kent.

Onzekerheid op alle leeftijden
Opvallend genoeg komen de onzekerheden bij bestuurders voor onder alle leeftijden. Mannen twijfelen vooral aan de verkeersregels in het buitenland en de maximaal toegestane snelheid op de snelweg, vrouwen hebben aan de andere kant meer moeite met hun eigen rijvaardigheden, wat zich uit in het rijden in het donker en de bijzondere verrichtingen. Zowel jonge bestuurders, meer ervaren bestuurders als oudere bestuurders rapporteren de onzekerheden.

De onzekerheid lijkt een rol te spelen bij het veroorzaken van ongevallen op de weg, al heeft de ANWB hier in dit geval geen onderzoek naar gedaan. Wel blijkt dat ruim 86% van de mannen wel eens te maken heeft gehad met schade aan de auto, tegenover 79% van de vrouwen. Gemiddeld genomen leidt dat tot 4 op de 5 automobilisten die wel eens schade heeft gereden, of is aangereden.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.