Minder auto’s zonder verzekering

Door admin, 24-02-2013

Het aantal onverzekerde auto’s op de Nederlandse wegen is in 2012 flink gedaald. De Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) heeft becijferd dat het aantal onverzekerde auto’s in 2011 nog 243.000 bedroeg, maar dat het in 2012 ging om nog maar 100.000 auto’s. Er is daarmee sprake van een daling van 143.000 auto’s, oftewel een daling van bijna 60%. Het lijkt erop dat men zich tegenwoordig beter bewust is van de verplichting om een auto minimaal WA te verzekeren, wanneer u van plan bent om de openbare weg op te gaan.

Strengere aanpak RDW
Het RDW zelf spreekt vooral van een succes van de strengere aanpak waar men voor gekozen heeft. Sinds de zomer van 2011 is men een stuk strenger op gaat treden. Men spreekt tegenwoordig van een 100% handhaving, waardoor het een stuk lastiger is geworden om onder de plicht tot verzekeren uit te komen. Autobezitters kunnen nu maximaal 3x in een jaar een boete krijgen voor hun onverzekerde auto. De boete bedraagt iedere keer €380, waardoor dat behoorlijk in de problemen kan lopen. Daarnaast heeft het RDW de mogelijkheid om de auto in beslag te nemen, of het rijbewijs af te laten pakken. Minister Opstelten had eerder aangegeven te verwachten dat er in 2015 100.000 auto’s of minder onverzekerd rond zouden rijden, maar dat aantal is nu dus al veel eerder bereikt.

Wettelijke verplichting
Het is in Nederland wettelijk verplicht om te zorgen voor een verzekering van uw auto. Men zorgt er op die manier voor dat de kosten voor een slachtoffer van een ongeval of een aanrijding in ieder geval vergoed kunnen worden door de schuldige hiervan. De verplichting geldt voor de WA-autoverzekering. U bent vrij om een meer uitgebreide autoverzekering af te sluiten. Het RDW controleert jaarlijks in ieder geval 1x of alle geregistreerde kentekens ook daadwerkelijk verzekerd rondrijden.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.