Ouderen hebben moeite om autoverzekering af te sluiten

Door admin, 28-01-2014

Ouderen hebben moeite om autoverzekering af te sluitenOuderen hebben relatief veel moeite om een autoverzekering af te sluiten, omdat verzekeraars hen afrekenen op hun leeftijd. Norbert Klein, voorman van 50Plus, heeft daarom aan de bel getrokken bij minister Plasterk van Binnenlands Zaken. Hij is van mening dat autoverzekeraars de ouderen discrimineren en het hen onnodig moeilijk maken om een autoverzekering af te sluiten.

Vrij in voorwaarden
Volgens een woordvoerder van het Verbond van Verzekeraars zijn de autoverzekeraars echter vrij om hun eigen voorwaarden op te stellen. Dat houdt ook in dat zij bepaalde aanvragen mogen weigeren, bijvoorbeeld op grond van de leeftijd van de bestuurder.

Volgens Klein van 50Plus discrimineert ongeveer een derde van de verzekeraars de ouderen op basis van hun leeftijd, zonder ook maar om te kijken naar hun schadevrije verleden of rijvaardigheden. Hij is van mening dat verzekeraars zich aan de Europese Richtlijn gelijke behandeling buiten arbeid dienen te houden en de ouderen daarom dienen te accepteren. Tot op heden levert dat voor de ouderen echter nog geen passende oplossing op. Zij doen er daarom verstandig aan vooraf bij een verzekeraar na te gaan of het mogelijk is om er een polis af te sluiten, juist op latere leeftijd.

Leeftijdsopslag
Zelfs wanneer 50Plus gelijk krijgt en alle verzekeraars de ouderen dienen te accepteren zal dit niet automatisch tot een goede oplossing leiden. Een aantal van de verzekeraars accepteert al oudere bestuurders, maar brengt hen een leeftijdsopslag in rekening. Zij wijzen op het feit dat ouderen relatief veel ongevallen veroorzaken, waardoor een hogere premie gerechtvaardigd zou zijn. Ouderen doen er daarom verstandig aan online een vergelijking te maken, op basis van hun leeftijd. Bij 6 van de 37 onderzochte autoverzekeraars betalen ouderen geen toeslag en zijn ze meer dan welkom, waardoor zij het best daar hun autoverzekering kunnen afsluiten.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.