'Pay How You Drive' van OHRA

Door admin, 06-03-2015

'Pay How You Drive' van OHRAVerzekeraar OHRA is op 1 maart jongstleden van start gegaan met een pilot om het rijgedrag van bestuurders te meten, in ruil voor een mogelijke korting op de premie voor de autoverzekering. De verzekeraar maakt gebruik van kastjes in auto’s die het rijgedrag meten, zodat de verzekeraar dit vervolgens kan analyseren. De pilot heet ‘Pay How You Drive’ en biedt klanten de mogelijkheid om tot 35% van de premie voor hun autoverzekering terug te verdienen.

Kortingen tot 35% op de premie
OHRA wil zich met de pilot vooral richten op jonge bestuurders, die vaak een hogere premie betalen als het gevolg van het grotere risico dat zij betekenen. Vertonen de jongeren goed rijgedrag? Dan hebben ze de kans om tot 35% van de betaalde premie terug te verdienen.

De jongeren maken hiervoor gebruik van een kastje in de auto, dat het rijgedrag meet door bijvoorbeeld de G-krachten in bochten en bij remmen of optrekken te meten. Na een rit kunnen deelnemers direct een score bekijken in een speciale app, net als tips om hun score via het rijgedrag te verbeteren. OHRA hoopt automobilisten op die manier beter bewust te maken van een veilige rijstijl, die uiteindelijk natuurlijk ook het aantal schadeclaims zal verminderen.

Pilot voor bestaande klanten
De pilot van OHRA is onlangs van start gegaan voor bestaande klanten, de verzekeraar heeft zich daarvoor gericht op zo’n 100 verzekerden. Zij hebben de komende tijd de mogelijkheid om gebruik te maken van de proef en behouden daarvoor hun huidige autoverzekering. Slagen ze erin goed rijgedrag te vertonen? Dan komen zij in aanmerking voor een flinke korting op de premie. Bovendien laat OHRA weten meerdere technologieën in beeld te hebben, om het rijgedrag van verzekerden te testen en op basis daarvan uitspraken over te doen over het risico dat zij lopen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.