Randstad dure omgeving voor autoverzekering

Door admin, 18-12-2013

De premie voor een autoverzekering ligt in de Randstad een stuk hoger dan in de rest van het land, dat blijkt uit een onderzoek van Independer. Gemiddeld zijn automobilisten ongeveer 2,5x meer kwijt wanneer zij in de Randstad wonen, op het moment dat ze dezelfde verzekering voor dezelfde auto afsluiten. Verzekeraars geven aan dat de kans op schade in de Randstad een stuk groter is. Het is volgens hen dan ook niet meer dan normaal dat de premie er hoger ligt, dan in de rest van het land.

Amsterdam en Rotterdam erg duur
Met name Amsterdam en Rotterdam laten als grote steden zien dat de verschillen in kosten flink kunnen zijn. Independer heeft de premies in deze steden vergeleken met die in Joure (Friesland) en Grijpskerk (Groningen). Bezitters van kleine en lichte auto’s betalen in de steden bijvoorbeeld iets meer dan €50 per maand, op het moment dat ze een allrisk dekking afsluiten. In de plaatsen in het noorden van Nederland ligt de premie per maand niet veel hoger dan €20. Dat betekent dat de premie in de stad 2,5x hoger ligt, waarbij de individuele verschillen groter uit kunnen vallen.

Alle soorten auto’s
Het verschil in premie geldt overigens niet alleen voor de kleine auto’s die we rijden, ook de middelgrote en grote auto’s vertonen grote verschillen. De premie voor een gemiddelde wagen bedraagt bijvoorbeeld €60 in de stad, tegenover €25 in de provincie. Een grote auto kost in de Randstad gemiddeld iets minder dan €65 per maand, terwijl iemand in Friesland of Groningen daar €25 per maand voor betaalt. Het is wat dat betreft relatief duur om in de Randstad een auto te rijden, in vergelijking tot diezelfde auto in een minder druk bevolkt gebied.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.