Stormschade binnen een autoverzekering

Door admin, 07-11-2012

Stormschade binnen een autoverzekeringNu de herfst definitief z’n intrede lijkt te doen in Nederland gaat het ook weer harder waaien, waardoor de kans op schade door storm behoorlijk toeneemt. Het is dan natuurlijk van belang om een autoverzekering te kiezen die daar dekking tegen biedt, aangezien u niet moet denken aan een boom op uw auto, of andere vormen van schade. De dekking tegen stormschade zit echter niet zomaar inbegrepen bij iedere verzekering, waardoor het verstandig is om een WA beperkt casco of volledig casco autoverzekering af te sluiten.

WA verzekering en stormschade
Wanneer u een WA autoverzekering heeft bent u gedekt tegen de kosten die ontstaan als het gevolg van de schade aan andere auto’s, die u veroorzaakt heeft. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om een aanrijding waarbij u de schuldige bent, waardoor de ander een deuk heeft opgelopen. Stormschade vindt plaats aan uw eigen auto, waardoor er in dit geval geen sprake is van een ander die met kosten te maken krijgt. De WA autoverzekering biedt daarom geen dekking tegen stormschade, waardoor het verstandig is om een meer uitgebreide verzekering te nemen wanneer u dit risico graag af wilt dekken.

Stormschade bij WA beperkt en volledig casco
Daarnaast kunt u natuurlijk kiezen voor een WA beperkt casco of volledig casco dekking binnen uw autoverzekering. In dat geval bent u wel verzekerd tegen stormschade, aangezien het een onderdeel uitmaakt van de dekking die er wordt geboden. Bovendien is het claimen van schade niet van invloed op de korting die u krijgt op uw premie. Dat komt door het feit dat u zelf niet verantwoordelijk bent voor het veroorzaken van de schade. Het is desalniettemin natuurlijk altijd verstandig om in de voorwaarden van uw verzekeraar te checken hoe men om gaat met schade als het gevolg van storm.

Stormt het buiten?
Om schade op basis van een storm te kunnen claimen dient er natuurlijk allereerst te kunnen worden gesproken van een storm. Het KNMI houdt een windkracht 9 of hoger aan, om van een storm te spreken. De verzekeraars zijn hier wat milder in, aangezien ook minder windkracht tot vervelende schade kan leiden. Zodra er windkracht 7 of meer staat heeft u de mogelijkheid om schade als het gevolg van rondvliegende boomtakken of dakpannen als stormschade te claimen. Houd dus rekening met het weer, op het moment dat u de schade aan de storm toe denkt te kunnen schrijven.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.