Technologie beloont zuinig en veilig autorijden

Door admin, 15-05-2015

Technologie beloont zuinig en veilig autorijdenLeasemaatschappijen, verhuurbedrijven en verzekeraars wensen graag een helder inzicht in hun vloot en het gebruik daarvan, consumenten zijn op zoek naar een lage premie voor de autoverzekering of voordelige tarieven voor het gebruik van de auto. Het autokastje van Ulu lijkt daarom een interessante innovatie, net als de technologie van een bedrijf als Coyote.

Zuiniger en groener rijden
De kosten van het autorijden nemen steeds verder toe en hebben bovendien een nadelige invloed op het milieu. Het is daarom van belang om zuinig en groen te rijden, iets waarvan we een vorm van controle nodig lijken te hebben. Leasemaatschappijen merken dat veel leaserijders zich nog weinig van de nieuwe waarden en normen aantrekken, iets waar de software van Ulu bij kan helpen. Het bedrijf maakt gebruik van een kastje dat het rijgedrag meet, om na te gaan in hoeverre dat zuinig en groen is.

Ulu is een Nederlands-Sloveense startup, die bijvoorbeeld het benzineverbruik kan meten, net als hoe hard een auto door de bocht gaat. Verder kan het kastje de staat van het onderhoud en de locatie van het voertuig delen, waardoor de leasemaatschappijen en verhuurbedrijven een goed beeld krijgen van de eigen vloot en de manier waarop bestuurders daarmee omgaan.

Inzage in rijgedrag
De inzage van het rijgedrag zorgt ervoor dat veel bestuurders zich bewuster zullen gedragen en daardoor waarschijnlijk zuiniger en veiliger zullen rijden. Uiteraard kunnen verzekeraars gebruik maken van deze informatie om bestuurders die zuinig en veilig rijden te belonen voor hun rijgedrag, waardoor uiteindelijk ook de consument daar op een duidelijke wijze van kan profiteren. Volgens Jost Faganel, een van de medeoprichters van Ulu, zijn consumenten hier best gevoelig voor, vooral wanneer daar financiële voordelen aan verbonden zijn. Aan de andere kant heeft een bedrijf als Ulu te maken met privacy-issues, het is immers van belang om goed na te gaan hoe het bedrijf ervoor kan zorgen dat de gegevens alleen de op de juiste plaats terecht komen.

Voordelige autoverzekering bij goed rijgedrag
Ook autoverzekeraar Allianz werkt aan dergelijke technieken, het bedrijf gaat samenwerken met Coyote. Dit bedrijf verstrek verkeersinformatie in real-time, door middel van een dashboardcamera. Dit maakt het onder andere mogelijk om videobeelden van een ongeval naar de verzekeraar te sturen, waardoor het goed duidelijk is wie er schuld aan had. Op die manier kunnen veilige bestuurders rekenen op een betere service, het wordt dan immers duidelijk dat zij geen schuld hadden aan het ongeval. Technologie kan op die manier zowel leasemaatschappijen, de verhuurbedrijven, de autoverzekeraars en uiteindelijk ook de consument helpen. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.