Veel autobezitters durven niet over te stappen

Door admin, 29-11-2013

Veel autobezitters durven niet over te stappenVeel autobezitters schaffen geregeld een nieuwe auto aan, maar durven niet goed over te stappen naar een nieuwe autoverzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van de Autoriteit Consument en Markt, dat heeft ontdekt dat automobilisten gemiddeld €121 per jaar kunnen besparen. Het is wat dat betreft meer dan de moeite waard om over te stappen naar een nieuwe verzekeraar, die collectief maximaal €800 miljoen op kan leveren. Zelfs in deze crisistijd laten veel autobezitters geld liggen, omdat ze het niet goed aandurven om kritisch te winkelen, als het aankomt op een verzekering.

Veilig en onwetend
Veel automobilisten voelen zich graag veilig en geven daarom aan niet graag over te stappen naar een nieuwe verzekeraar. Samen met Zwitsers geven we in Nederland het meest uit aan verzekeringen, aangezien we daar 50 miljard per jaar aan besteden. We vinden het eng om van dekking of verzekering te wisselen, zelfs wanneer ons dat heel duidelijk een besparing op kan leveren. Daarnaast zijn veel automobilisten onwetend, wat ervoor zorgt dat we niet overstappen. Ten derde geven veel mensen aan het teveel ‘gedoe’ vinden om over te stappen van verzekeraar, ook omdat ze niet goed weten wat daarbij komt kijken.

Gemakkelijk overstappen
Uit het onderzoek blijkt echter ook dat het helemaal niet lastig hoeft te zijn om over te stappen. Met name banken geven over het algemeen het advies om de verzekeringen samen bij één aanbieder af te sluiten, die vaak onderdeel uitmaakt van die bank of daarmee samenwerkt. Het is voldoende om ongeveer 10 minuten online op zoek te gaan naar een meer voordelige autoverzekering. In bijna alle gevallen komt er een meer voordelige verzekering naar boven, wat betekent dat het goed mogelijk is om tot meer dan honderd euro per jaar te besparen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.