Verbond van Verzekeraars werkt aan digitale kluis voor verzekeringspapieren

Door admin, 24-04-2015

Verbond van Verzekeraars werkt aan digitale kluis voor verzekeringspapierenDe ene consument heeft alle verzekeringspapieren netjes in een overzichtelijke map zitten en kan die er gemakkelijk bij pakken, de ander zal een berg met papieren en andere materialen in moeten duiken. Die verschillen moeten op termijn tot het verleden gaan behoren, wanneer het aan het Verbond van Verzekeraars ligt. Het verbond wil een digitale kluis ontwikkelen, die consumenten kunnen gebruiken om hun verzekeringspapieren digitaal te bewaren.

De online omgeving maakt het mogelijk om alle verzekeringspolissen en belangrijke papieren te verzamelen. Dit betekent dat consumenten de papieren niet meer kwijt zullen raken en gemakkelijk op kunnen roepen. Hoe zorgt het Verbond van Verzekeraars voor een veilige omgeving en welke verzekeraars zijn er positief? We zetten het op een rij.

Groot aantal aangesloten verzekeraars
Het Verbond van Verzekeraars kan al rekenen op de medewerking van een groot aantal verzekeraars, waardoor veel consumenten toegang zullen hebben tot de digitale kluis om hun papieren op te bergen. Het gaat bijvoorbeeld om Achmea, ASR, Nationale-Nederlanden en Reaal. Er zijn op die manier een aantal grote spelers aan boord, die sterk kunnen bijdragen aan het mogelijke succes. Het verbond heeft daarnaast aangegeven binnenkort met een aantal andere verzekeraars om tafel te gaan, om ook hen te overtuigen. Dit moet het mogelijk om verzekeringspapieren van alle verzekeraars uiteindelijk in een enkele kluis op te bergen, om eenvoudig het overzicht te behouden.

Veiligheid van de digitale kluis
Uiteraard zal het Verbond van Verzekeraars veel tijd en moeite steken in een goede beveiliging, om te voorkomen dat de belangrijke papieren op welke manier dan ook voor anderen toegankelijk worden. Het verbond heeft de privacy van de consument hoog in het vaandel staan en werkt aan een systeem dat alleen consumenten zelf toegang biedt tot de gecentraliseerde informatie. Dat betekent onder andere dat verzekeraars niet kunnen inzien welke polissen een consument nog meer heeft lopen. Bovendien belooft het verbond dat consumenten de volledige zeggenschap over de digitale kluis zullen krijgen, ze bepalen zelf welke polissen ze daar wel en niet in op willen nemen.

Digitale omgeving beschikbaar vanaf 2017
De digitale kluis van het Verbond van Verzekeraars maakt het mogelijk eenvoudig alle verzekeringspapieren op orde te maken. Daarnaast zorgt het voor meer overzicht, om dubbele dekkingen te voorkomen en eventueel machtigingen af te geven. Het Verbond van Verzekeraars streeft naar een lancering in 2017, we zullen er wat dat betreft nog even geduld voor moeten hebben. Bovendien streeft het verbond naar een mogelijkheid om de gegevens online niet alleen in te zien, maar ook direct eventuele wijzigingen door te geven. De digitale kluis wordt op die manier een centraal punt met het oog op verzekeringspolissen, om de bekende map met papieren definitief te vervangen. 

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.