Voor wie is de WA beperkt casco dekking bedoeld?

Door admin, 03-10-2013

De WA beperkt casco autoverzekering is bedoeld voor auto’s tussen de 4 en 10 jaar oud, of auto’s met een relatief grote waarde. Met name dit laatste is lastig in te schatten en vast te stellen, waardoor het verstandig is om de leeftijd als uitgangspunt te kiezen. De WA beperkt casco dekking zit tussen de WA autoverzekering en de WA allrisk dekking in, waardoor het verstandig is om hiertussen over te stappen. Begin bij een nieuwe auto met een WA allrisk dekking, zet deze na 4 jaar om naar een WA beperkt casco dekking en wijzig deze na 10 jaar in een WA autoverzekering.

WA met uitbreiding
De WA beperkt casco dekking vormt een uitbreiding op de wettelijk verplichte WA autoverzekering. Waar die dekking alleen zorgt voor een vergoeding van de schade aan derden, zorgt de WA beperkt casco dekking in bepaalde gevallen ook voor dekking van schade aan uw eigen auto. Wordt deze bijvoorbeeld gestolen of krijgt u te maken met joyriding? Dan valt dit binnen de dekking. Ook wanneer u als het gevolg van het weer te maken krijgt met schade of er door een storm een boom op uw auto valt kunt u zich tot de verzekeraar wenden. Houd er rekening mee dat de schade die u zelf aan uw auto toebrengt alleen met een WA allrisk autoverzekering wordt gedekt.

Relatief jonge auto’s
De WA beperkt casco autoverzekering is het best geschikt voor relatief jonge auto’s, met een leeftijd van 4 - 10 jaar. Dit heeft te maken met het feit dat de waarde dan over het algemeen al aardig is teruggelopen. Dit maakt het interessant om schade aan uw eigen auto zelf te betalen, mits u die zelf aanbrengt. Aan de andere kant ligt de waarde nog te hoog om alleen een WA autoverzekering af te sluiten.

Aanvullende dekkingen
Uiteraard kunt u de WA beperkt casco autoverzekering net als de WA autoverzekering en de WA allrisk dekking uitbreiden met een aantal aanvullende dekkingen. Denk hierbij aan de schadeverzekering inzittenden, maar bijvoorbeeld ook aan rechtsbijstand of een aparte dekking voor de accessoires waar u in de auto gebruik van maakt. Probeer na te gaan welke risico’s u loopt en of u die af wenst te dekken met een autoverzekering. Op die manier kunt u bepalen of de WA beperkt casco dekking voor u een goede keuze vormt en of u daar nog aanvullende dekkingen bij nodig heeft.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.