Afdingen op uw autoverzekering

Door admin, 16-09-2013

Afdingen op uw autoverzekeringConsumenten die kritisch kijken naar de premie in een offerte voor een autoverzekering betalen de laagste premie. Bovendien is het verstandig om jaarlijks over te stappen, aangezien u op die manier de mogelijkheid heeft om iedere keer weer een beetje te besparen en uiteindelijk zo min mogelijk te betalen. Het blijkt uit onderzoek dat er wel degelijk ruimte is tot onderhandelen, al is dit niet gemakkelijk. Het is als consument van belang om de onderhandelingen op de juiste manier aan te pakken, zodat u de verzekeraar kunt verleiden om bijvoorbeeld een extra trede op de bonus/malus ladder weg te geven.

Schadevrije jaren

Het zijn vooral de schadevrije jaren die bepalen in hoeverre u korting krijgt op de nominale premie voor de autoverzekering. U kunt een korting opbouwen tot 70 - 80%, waardoor het de moeite waard is om zo min mogelijk schade te rijden. Het is desalniettemin altijd verstandig om de verschillende verzekeraars met elkaar te vergelijken, aangezien er grote premieverschillen bestaan. U kunt gemakkelijk honderden euro’s op uw autoverzekering besparen, indien u nog niet eerder bent overgestapt en u nog geen gebruik maakt van een van de online aanbieders.

Huidige verzekeraar

Het afdingen op basis van de offerte zoals een verzekeraar u die aanbiedt lukt het best wanneer u een aanbod ontvangt van uw huidige verzekeraar. Het is op dat moment verstandig om aan te geven dat u graag over wilt stappen naar een andere verzekeraar. Geef aan dat u daar een lagere premie betaalt, voor min of meer dezelfde dekking. Indien u al jaren klant bent en u weinig tot geen schade rijdt is de kans groot dat men er alles aan zal doen om u te behouden. Vooral als u er ook andere verzekeringen heeft lopen is het vaak goed mogelijk om in ieder geval 1 extra trede op de bonus/malus ladder te ontvangen, waardoor u zomaar 5 - 10% op de premie kunt besparen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.