Auto verkopen en de verzekering

Door admin, 18-03-2013

Gaat u uw auto verkopen? Dan is het tevens van belang om  goed te kijken naar de autoverzekering zoals u die heeft lopen. Deze wordt immers automatisch verlengd en u dient de verzekering doorgaans minimaal 2 maanden voor het aflopen van het contract op te zeggen. Daar is geen sprake van wanneer u de auto verkoopt, waardoor u er dan wel direct vanaf kunt. Het is verstandig om de autoverzekering tijdelijk op te schorten, zodat u rustig kunt kijken naar nieuwe mogelijkheden.

Auto verkopen en vrijwaringsbewijs
Zodra u de auto verkoopt krijgt u een vrijwaringsbewijs, waarmee u de mogelijkheid heeft om uw autoverzekering op te zeggen, zonder dat de opzegtermijn van 2 maanden van kracht is. Het is van belang om het vrijwaringsbewijs zo snel mogelijk op te sturen naar uw verzekeraar, nadat u besloten heeft om de auto te verkopen. Indien u de premie jaarlijks vooruitbetaald krijgt u het deel terug dat staat voor de periode waarin u er geen gebruik meer van zal maken. Wat dat betreft handelen de verzekeraars het netjes af op het moment dat u besluit om de autoverzekering op te zeggen bij de verkoop van uw auto.

Verzekering opschorten
Indien u de auto verkoopt om een nieuwe aan te gaan schaffen is het verstandig om de verzekering tijdelijk op te schorten, in plaats van deze op te zeggen. Op die manier kunt u uw schadevrije jaren namelijk 3 jaar behouden (in plaats van 1) en kunt u de verzekering gemakkelijk weer activeren. U kunt op die manier bijvoorbeeld op zoek gaan naar een meer voordelige aanbieder voor uw autoverzekering. Gaat u overstappen voor de verzekering van uw nieuwe auto? Zorg er dan voor dat u eerst wordt geaccepteerd, om vervolgens de oude verzekering op te zeggen bij uw huidige verzekeraar.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.