Klachten over een autoverzekering?

Door admin, 21-04-2013

Klachten over een autoverzekering?Heeft u een klacht over uw autoverzekering, bijvoorbeeld omdat men op een slordige manier omgaat met uw opzegging of een schade niet vergoed wordt, terwijl die wel binnen de dekking valt? Het is verstandig om een klacht in te dienen, zowel bij de autoverzekeraar als het KiFiD. Het is verstandig om de klacht eerst neer te leggen bij uw verzekeraar, om ze de kans te bieden de klacht op te lossen.

Klacht indienen bij de autoverzekeraar
U kunt de klacht indienen bij uw autoverzekeraar door hen een brief te sturen, of op te bellen. Het is verstandig om op de website van uw autoverzekering op te zoeken wat de procedure is voor het indienen van de klacht. Over het algemeen kunt u dit telefonisch, per email of per post doen. Op de site van het KiFiD (http://www.kifid.nl/consumenten/tips-voor-klachtenbrief-aan-uw-dienstverlener) kunt u meer lezen over de wijze waarop u een goede brief op kunt stellen.

Klacht indienen bij het KiFiD
Indien uw verzekeraar aangeeft de klacht niet op te kunnen lossen of u niet tevreden bent met de oplossing die men voorstelt kunt u contact opnemen met het KiFiD. Dit is het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, waar men kijkt naar dergelijke klachten en men hiervoor een speciale procedure op kan starten.

Men neem allereerst contact op met de Financiële Ombudsman, zodat deze kan bemiddelen tussen u de verzekeraar. Indien de Ombudsman de klacht als gegrond verklaard zal hij bij uw verzekeraar opkomen voor uw belangen. Indien dit niet werkt kan men via het KiFiD naar de geschillencommissie stappen, die ook eens goed naar de zaak zal kosten. Dit kost €50 indien de Ombudsman uw klacht gegrond heeft verklaard, of €100 indien dat niet zo is. De geschillencommissie kijkt er alleen naar wanneer het gaat om een klacht over €150 of meer. Tenslotte kan de Commissie van Beroep worden ingeschakeld, maar dat kan alleen voor klachten over een waarde van €25.000 of meer.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.