Online autoverzekering doorgaans goedkoper

 
23-07-2013

Verzekeraars maken steeds meer gebruik van online labels, die de verzekeringen op een voordelige manier aan kunnen bieden. Dat betekent onder andere dat je de mogelijkheid hebt om flink te besparen op uw autoverzekeringen. Met name Achmea (Inshared), ASR (Ditzo) en Allianz (Allsecur) laten zien dat de premie voor uw autoverzekering flink omlaag kan. De dochterbedrijven sluiten dezelfde betrouwbare verzekeringen af, maar rekenen daar een lagere premie voor.

Kenteken en schadevrije jaren
Wil je zelf bepalen wat er mogelijk is met het oog op jouw autoverzekering? Het is voldoende om een online vergelijking uit te voeren, op basis van twee eenvoudige gegevens. je dient het kenteken van je auto in te vullen, zodat de verzekeraar weet om welk voertuig het gaat. Vul daarnaast het aantal schadevrije jaren in dat je hebt. De combinatie van deze twee elementen zorgt ervoor dat je een vergelijking uit kunt voeren en je na kunt gaan wat er te besparen valt. De kans is groot dat je tot honderden euro’s voordeliger uit zal zijn, door over te stappen naar een van de online autoverzekeringen.

Opzeggen na 1 jaar
Houd er rekening mee dat je over het algemeen na 1 jaar contract de mogelijkheid hebt om over te stappen naar een andere autoverzekeraar. Je kunt je verzekeraar schriftelijk laten weten dat je de premie wilt beëindigen, zodat je de nieuwe verzekering af kunt sluiten. Na de contractduur van 1 jaar is jouw autoverzekering iedere maand opzegbaar, waardoor je vanaf dat moment flexibel bent. Houd er rekening mee dat je nieuwe verzekeraar jou dient te accepteren, dus wacht dat bij voorkeur af op het moment dat je van plan bent om over te gaan stappen naar een online verzekeraar.

Reacties

 

Nieuwe reactie inzenden

The content of this field is kept private and will not be shown publicly.