Vrije reparatiekeuze binnen autoverzekering?

Door admin, 31-01-2013

Binnen een autoverzekering bestaat er in veel gevallen onder andere een dekking tegen schade aan uw eigen auto. Het gaat dan bijvoorbeeld om de WA Beperkt Casco autoverzekering, of de WA Volledig Casco autoverzekering. Wat er precies gedekt is hangt af van de dekking die u heeft, maar het is daarnaast van belang om goed te kijken naar de keuze die u heeft met betrekking tot de schadehersteller. U kunt niet in alle gevallen zomaar naar de garage bij u op de hoek rijden, aangezien het van belang is of de verzekeraar afspraken heeft gemaakt met deze garage.

Afspraken met schadeherstellers
De autoverzekeraars maken afspraken met schadeherstellers, om ervoor te zorgen dat men zeker is van de kosten die een bepaalde reparatie met zich mee zal brengen. Indien een verzekeraar afspraken heeft gemaakt met een bepaalde schadehersteller bij u in de buurt is het verstandig om daar ook daadwerkelijk naartoe te gaan wanneer u een schade heeft. Over het algemeen zorgt dat er namelijk voor dat de kosten van de schade volledig vergoed worden en hoeft u de kosten in veel gevallen niet eens voor te schieten.

Kiezen van herstelbedrijf
Over het algemeen hebben de verzekeraars een groot aantal afspraken met schadeherstellers, waardoor het niet nodig is om het halve land door te reizen wanneer u te maken heeft met een schade. Dat neemt echter niet weg dat het verstandig is om eerst na te gaan of er sprake is van een vrije reparatiekeuze binnen uw autoverzekering. Indien dat niet het geval is kan uw verzekeraar u aangeven waar u terecht kunt. Zo zorgt u ervoor dat u achteraf in ieder geval niet voor verrassingen komt te staan, met betrekking tot de kosten van een reparatie.

Eigen risico en vrije keuze
Indien u een autoverzekering heeft waarbij er geen sprake is van een vrije reparatiekeuze, bent u niet verplicht om gebruik te maken van een aangesloten schadehersteller. Indien u ervoor kiest om dat niet te doen is de kans echter wel groot dat u te maken krijgt met een eigen risico. Men rekent u bijvoorbeeld €100 of €200 aan eigen risico, om vervolgens over te gaan tot de vergoeding van de rest van de kosten. Daarnaast kan het zo zijn dat de autoverzekeraar de kosten van uw reparatie maar tot aan een bepaald bedrag zal dekken, zodat u zelf bij dient te springen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.