Vallen gestolen spullen uit de auto onder de autoverzekering?

Door admin, 19-04-2014

Vallen gestolen spullen uit de auto onder de autoverzekering?Heb je te maken gekregen met een inbraak in jouw auto en is er een mooie camera verdwenen, of hadden de dieven het gemunt op jouw autoradio? In de beide gevallen zijn er spullen gestolen, waarvan je de waarde waarschijnlijk graag bij jouw verzekeraar wilt claimen. De kans is echter klein dat je de gestolen spullen bij de autoverzekeraar kunt claimen. Alleen in het geval van een speciale module of een erg uitgebreide dekking kun je daarop rekenen, maar in alle andere gevallen kun je je wenden tot de inboedelverzekering.

Claimen op de inboedelverzekering
Je sluit een inboedelverzekering af voor de dekking van je persoonlijke bezittingen, ook op het moment dat je deze in de auto heeft liggen. Houd er echter rekening mee dat de autoradio niet onder de inboedel valt, aangezien je deze niet thuis zal gebruiken. Cd’s, kleding en boeken vallen hier aan de andere kant wel onder, net als die mooie camera en bijvoorbeeld een TomTom die je los kunt halen uit de standaard in de auto. Controleer in je polisvoorwaarden de maximale dekking voor dergelijke spullen, zodat je die na inbraak in je auto kunt claimen.

Schade aan de auto
Hebben de dieven eerst een ruit ingeslagen om in te kunnen breken, of hebben ze het slot van de deur weten te forceren? In die gevallen heb je bovendien te maken met schade aan je auto. Deze schade kun je claimen door een beroep te doen op je autoverzekering. Houd er rekening mee dat je daar minimaal een WA autoverzekering met Beperkt Casco dekking voor nodig heeft. Heb je alleen een WA autoverzekering? Dan ben je daar helaas niet voor verzekerd en dien je de kosten zelf te betalen.

Reacties

Nieuwe reactie inzenden
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Beperkte HTML

  • Toegelaten HTML-tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.
  • Web- en e-mailadressen worden automatisch naar links omgezet.
Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.